Zob za zob

Lovec ustrelil jelena, ta ga je leže pričakal, nasadil na rogove in poslal v grob

S.R.
24. 10. 2019, 18.01
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 20.29
Deli članek:

Lovec, ki je ustelili jelena, je dočakal tragičen konec, ko ga je taisti jelen nato nabodel na rogove.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

»Gre za enega najbolj nenavadnih primerov,« je tragedijo opisal Keith Stephens, ki je že 20 let zaposlen na komisiji za upravljanje z divjadjo v ameriški zvezni državi Arkansas. Kaj se je zgodilo? 66-letni Thomas Alexander je med lovom v bližini kraja Yellville v okrožju Marion nameril, sprožil in zadel jelena, ta pa se je na mestu zgrudil. Kot poročajo ameriški mediji, za lov ni uporabljal sodobne lovske puške, temveč starejši pihalnik, ki se ga polni skozi cev. 

Ni znano, kako dolgo je Alexander jelena pustil ležati na trati, a je znano to, kaj se je zgodilo pozneje, ko je pristopil k »truplu,« za katerega se je izkazalo, da je vse kaj drugega kot to. »Želel se je prepričati, ali je mrtev, kar pa jelen očitno ni bil,« je pojasnil Stephens in dodal, da je bil Alexander v tistem trenutku deležen povračilnih ukrepov. »Pobral se je na noge in ga večkrat prebodel,« je še opisal Stephens. Kako to ve, če pa se je Alexander na lov odpravil sam? Menda je lovcu še uspelo poklicati svojce, jim na kratko opisati, kaj se je zgodilo, in jih prositi za pomoč. Ti so nato poklicali reševalce, ki so lovca našli, ko je bil še pri življenju, a je nato klonil v bolnišnici.

Zaenkrat še ni znano, ali je Alexander umrl zaradi ran, ki mu jih je zadal jelen, ali pa ga je med napadom jelena izdalo tudi srce. Ker ne bodo opravili obdukcije, bo odgovor odnesel v grob. Neznano je tudi zdravstveno stanje jelena.