Tragična smrt na Oktoberfestu

22-letnemu turistu se je noga ujela med peronom in vlakom, ni mu bilo pomoči

R.T.
29. 9. 2019, 10.51
Posodobljeno: 29. 9. 2019, 10.54
Deli članek:

Vlak münchenske železnice je v petek nesrečno ukleščil nogo enega od obiskovalcev Oktoberfesta. Ta je pozneje umrl v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

22-letni francoski turist se je na Oktoberfest odpravil s skupino prijateljev. Zaradi trenutka nepazljivosti se bo v domovino vrnil v krsti. Ko je na železniški postaji Laim v Münchnu tekel ob premikajočem se vlaku, mu je po navedbah nemške policije spodrsnilo, pri čemer mu je noga zdrsnila v vrzel med peronom in vlakom. Vlak ga je nato še nekaj metrov vlekel za sabo. Na kraju so hitro posredovali reševalci, ki so hudo poškodovanega mladeniča prepeljali v bolnišnico, kjer pa je v noči na soboto umrl.

Švicar preživel 

Nemški mediji poročajo o še enem primeru z železniških postaj v Münchnu, ki bi se lahko končal ravno tako tragično. 23-letni državljan Švice je namreč včeraj močno okajen padel na železniško progo in tam obležal, a sta mu življenje rešili očividki. Strojevodjo vlaka, ki je neizprosno sopihala proti postaji, sta z mahanjem rok opozorili na nevarnost. Ta je še pravočasno ustavil.