Ljubljana

Nasilnež napadel delavce, jih dobil 'po kepi', nato ranil še policistko

B.K./STA
25. 7. 2019, 16.56
Posodobljeno: 25. 7. 2019, 16.57
Deli članek:

V Novem polju v Ljubljani se je danes zjutraj vnel spor med občanom, ki naj bi imel pri sebi nož, in delavci, ki so delali na komunalnih vodih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prišlo je do fizičnega obračuna, v katerem je osumljeni utrpel lahke telesne poškodbe. Ko so ga policisti izsledili, se je upiral in s steklom poškodoval policistko po nogi, so sporočili iz PU Ljubljana.

O sporu so delavci, ki telesnih poškodb niso utrpeli, takoj obvestili Operativno komunikacijski center Policijske uprave (PU) Ljubljana, ki je na kraj poslal patruljo. Pred prihodom policistov se je osumljenec zatekel v bližnji objekt. Policisti so ga izsledili, a z njimi ni želel sodelovati in se je začel v postopku aktivno upirati, s kosom stekla, ki je bil na tleh, pa je poškodoval policistko po nogi. Utrpela je lažje telesne poškodbe in je že zapustila zdravstveno ustanovo, so v sporočilu pojasnili na PU Ljubljana.

Predkazenski postopek po njihovih navedbah še poteka, saj policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja. Osumljenemu so odredili pridržanje in ga bodo v prihodnjih dneh s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.