Iskalna akcija

Je 16-letno Marijo res ugrabil starejši moški? Njen oče je prepričan, da je temu tako

R.T.
25. 7. 2019, 14.50
Posodobljeno: 25. 7. 2019, 14.50
Deli članek:

16-letno dekle Marijo Đenadić iz srbskega mesta Lajkovac pogrešajo od ponedeljka. Oče Zoran je obupan, a prepričan, da je za njeno izginotje kriv 60-letni moški, ki se je Mariji lažno predstavil na facebooku.

Facebook (osebni profil)
Marija Đenadić

»Ona je pubertetnica. Vsem je potrdila prošnje za prijateljstvo na facebooku, sporočila si je izmenjevala s številnimi. Nisem vedel, kaj storiti in sem ji odvzel mobilni telefon. Sedaj ne vem, če je bilo to prav. V kolikor bi imela telefon sedaj pri sebi, bi jo policisti lažje našli,« je za srbski Kurir povedal Marijin oče.

Policisti naj bi Zoranu povedali, da se za profilom neznanca, s katerim je bilo dekle v kontaktu, skriva starejši moški. Zoran je obupan, želi si le to, da bi bila Marija živa.

»Izkoristila je priložnost, ko je njen brat spal in vzela njegov telefon, da bi se dogovorila za srečanje s tem človekom,« je povedal oče in dodal, da je od takrat naprej niso več videli.

Poleg tega je nekdo odprl lažni profil z Marijino fotografijo in s tega profila pošiljal razgaljene fotografije mladoletnega dekleta. »Poznam svojo hčerko. Na fotografijah ni ona. To, kar trenutno preživljamo, je pekel,« je izpostavil Zoran.

Policijska preiskava je že v teku, Marijo, ki so jo nazadnje videli ob 15. uri, pa policisti že intenzivno iščejo.