Prijavite ju!

Žrtve iščeta na celjskih parkiriščih: nastavljata se za avtomobile in inscenirata trke

G.G.
24. 7. 2019, 12.24
Posodobljeno: 24. 7. 2019, 12.30
Deli članek:

V Celju sta se 42-letni moški in 48-letna ženska domislila perfidne prevare.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Policisti voznike opozarjajo, naj ne nasedajo goljufoma in plačujejo odškodnin. Takoj naj obvestijo policijo in zadevo prijavijo. Prav tako pozivajo morebitne žrtve, da o svojem srečanju z goljufoma sporočijo telefonsko številko 03 54 26 400 policijske postaje Celje.

Njun delovni prostor so parkirni prostori trgovskih centrov v Celju. Tam oprezata za vozniki, menda vržeta oči predvsem na starejše. Ko speljejo vzvratno, se vržeta po tleh in se dereta kot jesiharja. Nato osuplemu starejšemu vozniku potožita, da je enega od njiju avto oplazil in poškodoval. Poškodba se bo že zacelila, sta razumevajoča, a nekakšna neformalna denarna odškodnina da bi bila primerna. Poklicati policijo? Nikar, pravita, raje se dogovorimo sami.

To pa še ni ves njun repertoar. Včasih sedeta v svoj avto in namerno trčita v avto, ki išče parkirni prostor. To storita tako, da se zdi, kot da je kriv voznik, ki je parkiral. Potem pa spet tarnata in predlagata, da se dogovorijo brez policijo, če domnevni povzročitelj nesreče poplača škodo na kraju. Denar na roko.

Policisti poznajo prevaranta. Gre za falota iz celjskega okoliša. Policisti bodo po zaključku preiskave zoper osumljenca podali primerno kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.