Grozovita nedelja v Beogradu

Vuk je sanjal o študiju v Sloveniji, neprevidnost na vrhu stolpnice pa ga je stala življenja

R.T.
2. 7. 2019, 07.50
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 07.54
Deli članek:

19-letni Vuk Laćarak je v nedeljo zgrmel z vrha devetnadstropne stolpnice v srbski občini Palilula v Beogradu. Čeprav je Vuk na kraju nesreče še kazal znake življenja, je kljub naporom zdravnikov, preminul v tamkajšnji bolnišnici.

Facebook (osebni profil)
Vuk Laćarak

Do nesreče je prišlo okoli 20. ure v nedeljo. Vuk se je s 17-letnim prijateljem odpravil na vrh stolpnice, v kateri je živel skupaj z mamo. Neprevidnost pa je terjala svoj davek.

Kot poročajo srbski mediji, je vrh stolpnice zaščiten z ograjo. Podrobnih informacij o tem, ali je Vuk zaščitno ograjo prestopil in izgubil ravnotežje ali pa se je zgolj nagnil čez ograjo in padel v trenutku neprevidnosti, še ni.

“Slišala sem nekaj. Ko sem pogledala skozi okno, sem videla grozovit prizor. Videla sem dečka, oblitega s krvjo. Glavo je imel na betonu, telo pa na travnati površini. Kazal je znake življenja. Upala sem, da bo preživel,” je za srbski Kurir povedala ena od sosed. Vuk je kasneje preminul v beograjski bolnišnici.

Zgleden učenec, ki je študijsko pot želel nadaljevati v Sloveniji

Sosedje so 19-letnika opisali kot izjemnega mladostnika, ki je ravno maturiral na Peti beograjski gimnaziji, svojo študijsko pot pa je želel nadaljevati na eni od slovenskih fakultet.

Pred leti ostal brez očeta

“Nikoli ni pil, ni bil problematičen. Vedno je bil nasmejan. Njegov oče je umrl pred nekaj leti, živel je sam z mamo. Vsi smo pretreseni,” je povedal Vukov sosed.