Smrt transspolne ženske

Pred mesecem so jo pretepli, v soboto ustrelili

R.T.
20. 5. 2019, 15.18
Posodobljeno: 20. 5. 2019, 15.23
Deli članek:

V Dallasu so ubili transspolno žensko Muhlysio Booker.

Facebook
Muhlaysia Booker

V soboto zjutraj so na ulicah Dallasa našli mrtvo žensko. Gre za 23-letno Muhlysio Booker, transspolno žensko, ki je prišla v medije pred dobrim mesecem, ko je bila vpletena v prometno nesrečo.

Takrat je Bookerjeva med vzvratnim parkiranjem trčila v drug avto. Lastnik poškodovanega avta je pobesnel, ko je Bookerjevega hotela zapustiti kraj nesreče. Potegnil je pištolo in ji grozil, da mora plačati nastalo škodo. V prepir so se vmešali mimoidoči, začeli so se prerivati. Nekdo je ponudil 200 dolarjev za pretep Bookerjevo. Hitro se je našel nasilnež, ki je 23-letnico večkrat udaril, jo zbil na tla, nekaj moških pa jo je še pošteno obrcalo in opsovalo, nato pa so jo tam prisotne ženske spravile iz gneče in jo pospremile v bolnišnico. Utrpela je blažji pretres možganov in zlom zapestja. Pretepača, 29-letnega Edwarda Thomasa, so pridržali in proti njemu vložili obtožnico.

Sta dogodka povezana? Policisti zadevo preiskujejo, niso pa potrdili govoric, da naj bi Bookerjeva v zadnjem mesecu prejela grožnje s smrtjo.