9-letni morilec

Posvojila otroka z »brazgotinami« iz otroštva, zdaj jo je ustrelil

R.T.
10. 5. 2019, 08.16
Posodobljeno: 10. 5. 2019, 11.28
Deli članek:

Mladega posvojenca, ki naj bi za seboj imel težko otroštvo, sumijo, da je s puško umoril svojo krušno mati.

Facebook
Pauline Randol

Identiteta devetletnika zaradi njegove starosti ni znana, prav tako zaenkrat še ni znano, ali mu bodo sodili kot odraslemu, ali pa kot mladoletniku. 

V mestu Fawn River Township v ameriški zvezni državi Michigan so v ponedeljek na njenem domu našli truplo ustreljene Pauline Randol. Oblasti več podrobnosti o tragediji oziroma samih okoliščinah smrti niso pojasnile, prav tako niso razkrile, zakaj se je med osumljenci znašel njen devetletni posvojenec. Znano je le, da so ga po dogodku pridržali in strpali v dom za težavne mladoletnike, kjer ga čaka psihiatrična ocena. 

Težko otroštvo

So pa ozadje vsaj nekoliko osvetlili lokalni mediji. Tako naj bi 51-letna Randolova dečka posvojila ob vedenju, da ima ta »brazgotine« iz ranega otroštva. Bil naj bi problematičen otrok, ki se je zaradi travm iz otroštva soočal s psihološkimi težavami, zato naj bi se odločila, da bo 9-letnik bržkone potreboval strokovno pomoč. V iskanju te pomoči je bila neuspešna, a naj bi se za ta torek vendarle uspela dogovoriti z neko ustanovo, ki bi ga morda sprejela in pregledala. V ponedeljek zgodaj zjutraj je bila ustreljena. 

Za lokalne medije je spregovorila tudi soseda Alecia Pieronski, ki je razkrila, da je februarja lani ta isti deček njeni osemletni hčerki zagrozil, da bo pograbil nož, jo zaklal ter gledal, kako umira in kako njena mama joče. Soseda je pojasnila še, da je na dogodek opozorila tudi ravnatelja šole, a da nihče ni ukrepal. 

Reagan Martin, 23-letna hčerka tragično preminule Randolove, je v sredo za The Detroit News dejala, da bi bila njena mati danes še vedno živa, če bi prejela pomoč, ki jo je potrebovala in za katero je prosila. »Kljub njegovem težavnem otroštvu je zanj skrbela, kot da je njen,« je povedala in pojasnila še, da se je njena mati obrnila na več različnih ustanov in služb, a da se je vedno ustavilo pri plačilu, saj da deček ni imel ustreznega zavarovanja. V torek bi jo končno sprejeli, saj je plačala iz lastnega žepa, a takrat je bilo že prepozno.