Tragično

Skala je bila usodna za 37-letno Lejlo, sodelavko MGL

R.T.
4. 5. 2019, 10.09
Posodobljeno: 4. 5. 2019, 12.12
Deli članek:

Drugega maja popoldan je pri izviru Bistrice ugasnilo življenje 37-letne mame in dramaturginje Lejle Švabič.

vszi

Tragična nesrteča se je zgodila na drugi praznični dan popoldan. pri izviru Bistrice se je smrtno ponesrečila ženska, ki se je nerodno oprijela skale. Ta se je zrušila nanjo in jo pokopala pod seboj.

Šlo bi naj za 37-letno Lejlo Švabič, mamo in dramaturginjo, zaposleno v Mestnem gledališču Ljubljanskem, poročajo Slovenske novice.

"Lejla Švabič. Naša pogosta, spoštovana in ljubljena sodelavka. Pametna. Lepa. Izobražena. Nežna. Mlada ženska z majhnim sinom. Dramaturginja, s širokim, a blagim vpogledom v vse, kar je človeškega. Strokovno in karakterno zanesljiva. Drobna dama, brez katere novinarske konference, vaje in premiere ne bodo nikoli več iste. Pa če živimo sto let, ne bomo doumeli, po kakšni logiki prihaja smrt. Lejle ni več tukaj. Pretreseni in prekinjeni v skupnih načrtih se od nje v mislih poslavljamo in jočemo. Spet eno hudo in okrutno slovo. Pogrešali jo bomo in nikoli je ne bomo pozabili. Prijatelji in sodelavci iz Mestnega gledališča ljubljanskega," so Lejli v slovo zapisali njeni kolegi iz MGL.

Leta 1981 v Ljubljani rojena Lejla Švabič je na oddelku za primerjalno književnost na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani diplomirala na temo Dramatizacija in zgledališčenje romana. Prve izkušnje v novinarstvu je pridobivala v kulturnem uredništvu MMC, kjer je, kot piše portal, od najširšega poročanja o kulturi postopoma prehajala k strokovni obravnavi in kritičnemu presojanju odrske umetnosti.

V Mestnem gledališču Ljubljanskem je bila dramaturginja v predstavi Gloria v režiji Branka Šturbeja, kot asistentka dramaturgije pa je sodelovala še v predstavah Čarovnice iz Eastwicka režiserja Slanislava Moše, Vranja vrata režiserja Aleksandra Popovskega, 3 zime režiserke Barbare Hieng Samobor in Orlando, prav tako v režiji Barbare Hieng Samobor.

Z Aleksadrom Popovskim je sodelovala tudi kot asistentka dramaturgije pri predstavi Merlin ali Pusta dežela pod okriljem SNG Drama Ljubljana.