Potniki v plamenih

Po trku s tovornjakom avtobus povsem zgorel: najmanj štirje mrtvi

A.S.
30. 4. 2019, 12.09
Posodobljeno: 30. 4. 2019, 12.31
Deli članek:

V zgodnjih jutranjih urah je pri mestu Barlovo v Srbiji prišlo do trčenja avtobusa in kamiona. Pri tem so umrle štiri osebe.

Facebook (screenshot)
Sprednji del avtobusa je popolnoma zgorel.

Glede na prve informacije je do nesreče prišlo, ko je voznik avtobusa v ovinku zapeljal na drugo stran ceste in trčil v tovornjak. Policija sicer še ni sporočila natančnega vzroka prometne nesreče, v času trčenja pa je bila cesta zaradi dežja mokra. 

Avtobus zajeli plameni

Avtobus so takoj po trku zajeli plameni, kmalu zatem pa je zgorel v celoti. Umrla sta potnika in voznik, umrl pa je tudi voznik tovornjaka. Šest potnikov je huje poškodovanih. Na avtobusu so bili tudi policisti, ki sicer niso bili na dolžnosti, so pa pomagali pri reševanju in nudenju prve pomoči. 

Šokirane priče so za srbske medije opisale nesrečo kot grozovito. Na pomoč je junaško priskočil tudi 40-letni Ivan Veković. Opisal je, da so bili potniki v plamenih in da so jih spravili iz gorečega avtobusa ter nekako "pogasili". "Poskušali smo pogasiti tudi požar, ki je divjal v kabini tovornjaka. Pri reševanju poškodovanih so pomagali tudi policisti," je povedal Vekpvić, ki se skupaj z drugimi pomagal nesrečnim potnikom že pred prihodom reševalnih enot. 

Policijska preiskava je že v teku.