Starši pozor!

V Kranju neznanec nagovarjal otroke, naj se slečejo in grejo z njim

S.R.
26. 1. 2019, 09.11
Posodobljeno: 26. 1. 2019, 09.24
Deli članek:

Včeraj sta se v Kranju pripetila dva incidenta, ko je moški s sumljivimi nameni nagovarjal otroke. Starši, bodite pozorni!

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kranjski kriminalisti so včeraj obravnavali dva primera ogovarjanja otrok na javnem kraju, ki pa se je na srečo končalo brez posledic, sporočajo iz PU Kranj.

Prvi incident se je zgodil ob 13.30 uri na Župančičevi ulici v smeri proti centru Kranja. Kot pojasnjuje Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj, je takrat neznan moški otroka nagovoril, naj se sleče, a ga otrok ni upošteval. V drugem primeru je verjetno isti moški ob 15. uri na Ručigajevi cesti dva otroka poskušal nagovoriti, naj gresta z njim. Vsi otroci so dejanja prijavili staršem, ki so o dogodkih obvestili policijo. Do ogrožanja otrok ni prišlo, policisti pa še vedno zbirajo obvestila.

Moški je star približno 25 let in visok do 180 centimetrov. Je suhe postave in ima kratke črne lase. Oblečen je bil v jakno s kapuco s kosmatim robom, uporabljal pa je tudi moder nahrbtnik.

Kot opozarjajo policisti, naj se otroci ne zapletajo v pogovor z neznanimi osebami, v nevarnosti pa naj takoj glasno opozorijo nase in stečejo stran oziroma k drugi odrasli osebi v blizini ali varen objekt, ki je poleg uradnih ustanov lahko tudi trgovina, gostinski lokal ipd.