Umorila sestro dvojčico

V šoku se je tesno oklepala hčerke Medihe, ki pa jo je še naprej zabadala

S.R./STA
30. 11. 2018, 13.42
Posodobljeno: 30. 11. 2018, 13.48
Deli članek:

V nadaljevanju sojenja Medihi Hromadžić, ki je marca v stanovanjskem bloku na mariborskem Pobrežju umorila sestro dvojčico in nato napadla še mater, sta danes na Okrožnem sodišču v Mariboru nastopila sodna izvedenca kirurške stroke in psihiatrije.

STA
Mediha dogodek obžaluje.

Sodni izvedenec kirurške stroke Gorazd Košir je podrobneje pojasnil poškodbe, ki jih je ob napadu utrpela mati obtožene Medihe Hromadžić. Ko so jo pripeljali v bolnišnico, je imela več vbodnih ran, ki so bile po ocenah izvedenca povzročene z ostrim koničastim predmetom, najverjetneje dveh velikosti.

S tem je potrdil navedbe matere, ki je med junijskim pričanjem na sodišču povedala, da jo je hčerka zabodla najprej z manjšim, nato pa še z večjim kuhinjskim nožem. Izvedenec tudi ni zanikal njenih trditev, da se med napadom ni branila, temveč se je v šoku tesno oklepala napadalke, ki pa jo je še naprej zabadala. Najprej je bila zabodena v trebuh, kasneje še v predel pod pazduho in rob hrbta.

Zaradi skupka poškodb je bilo po ocenah izvedenca ogroženo njeno življenje, a je v bolnišnici dobro okrevala in bila po treh tednih prepuščena v domačo oskrbo. Vbodne rane so na njenem telesu pustile brazgotine, ne pa tudi večjih funkcionalnih posledic, je ocenil Košir.

V nadaljevanju je pred sodni senat pod vodstvom Danila Obersnela stopil še izvedenec psihiatrije Mladen Vrabič, a so v času predstavitve njegovega mnenja izključili javnost. Tako ni znano, kaj je povedal o obtoženkinem psihičnem stanju.

Sestro dvojčico zabodla 48-krat

Kot izhaja iz obtožnice, je obtožena v družinskem sporu najprej napadla sestro in jo 48-krat zabodla z nožem. Vmes je v dogajanje posegla mati, ki naj bi se je obtožena prav tako lotila z nožem in jo zabodla vsaj dvanajstkrat. Sestra je uspela priti do hodnika in poklicati pomoč, a naj bi jo obtožena nato še večkrat zabodla, tako da je na kraju dogodka umrla.

Tožilstvo 38-letni Hromadžićevi očita kaznivo dejanje umora sestre na grozovit način ter poskusa umora matere. Na predobravnavnem naroku ji je v zameno za priznanje predlagalo kazen 30 let zapora, a na to ni pristala. Dejanje obžaluje. "V sebi še vedno čutim svojo sestro in ne morem verjeti, da se je to, kar slišim na sodišču, res zgodilo. Celo življenje bom to nosila na srcu. Vem, da je mami strašno hudo, in upam, da mi bo lahko oprostila," je dejala junija pred materjo in sodniki.