Top flop tedna

Pri naročanju pijače položil na mizo pištolo

S.S.
12. 11. 2018, 20.50
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Fotografija je arhivska.

10 V Žalcu je moški prišel v lekarno in zahteval zdravila. Ker mu jih zaposlena ni hotela dati, je sam na silo odprl predal, vzel par škatlic in odšel. A so ga policisti kmalu prijeli. Gre za 35-letnega domačina, sicer starega znanca policije in odvisnika od drog.

9 V Budganji vasi je neznanec vlomil v prostore konjeniškega društva Kljuse. Pogrešajo več pločevink pijače in denar.

8 Na Svetini v občini Štore so vandali »sesuli« lovsko prežo.

7 Na Bledu je neznani storilec iz avtomata za prodajo sveč ukradel drobiž.

6 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

5 Laški policisti so 57-letnemu vozniku zaplenili lovsko puško, ker jo je v avtu prevažal v nasprotju z določili zakona o orožju.

4 Blejski policisti so v sodelovanju z bohinjskimi gorskimi reševalci pomagali državljanki Velike Britanije, ki se je v dežju in megli izgubila na območju Stare Fužine. Neorientirana je obstala na območju razgledišča na Peči, lokacijo pa so policisti pridobili v razgovoru z njo, ko jim je na njihovo zaprosilo poslala fotografije okolice, kjer se nahaja, in GPS-koordinate na telefonu. Do vasi so jo pospremili gorski reševalci.

3 Koprski policisti so prejeli obvestilo, da je domačin v enem od lokalov pri naročanju pijače položil na mizo pištolo. Policisti so moškega obvladali in mu odredili pridržanje ter ugotovili, da se je šopiril z imitacijo berete. Orožje so mu zasegli, zaradi kršitve zakona o orožju pa podali obdolžilni predlog.

2 Domačin iz Dekanov je policistom prijavil, da mu je nekdo že drugič poklal 57 kokoši in sedem petelinov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je živali poklal pes. Lastniku sledi ustrezen ukrep po zakonu o zaščiti živali.

V Prekmurju so policisti obravnavali pretep v savni enega od zdravilišč. Obiskovalce je zmotil moški, ki je v savno vstopil v kopalkah. Štiriinštiridesetletnika so najprej opozorili, da kopalke v savni niso dovoljene, nato pa se je med njimi vnel prepir, ki se je sprevrgel v pretep. Policisti so na kraju dvema kršiteljema, tujcema, izrekli globo v višini 417 evrov.