"Mislil sem, da me imajo ljudje radi, ..."

Legendarni Ćiro si ob tem ni mogel pomagati, da ne bi nekajkrat mastno zaklel

J.P.
2. 11. 2018, 13.12
Posodobljeno: 2. 11. 2018, 13.22
Deli članek:

Nepridipravi so udrli v vikend legendarnega trenerja in jo podurhali z dragocenostmi.

Nikola Miljković
Vedeli so, kaj so delali, je prepričan Ćiro.

Miroslav Ćiro Blažević žaluje. Prepričan je, da so na delu bili profesionalci.

Vdrli v viken

Ko je v sredo slišal, da je nekdo udrl v njegov vikend v Kraljevici, je oddrvel tja. Neznanci so iz dobro skritega sefa odnesli neznano količino denarja in predmete, ki so za legendarnega nogometnega trenerja imeli precejšnjo sentimentalno vrednost.

»Vzeli so mi zelo dragocen prstan, ki sem ga ženi kupil v Parizu, ko smo na svetovnem prvenstvu leta 1998 osvojili bron. Nosila ga je, a je tako shujšala, da se je bala, da bi ji padel s prsta in bi ga izgubila, zato sem ji ga spravil v trezor. A j*** ga. Ukradli so mi tudi pištolo, ki mi ga je 1994. podaril obrambni minister Gojko Šušak. Nikoli nisem streljal, a ta pištola mi je bila lep spomin. Na njej je pisalo: »Gojko Šušak Ćiri.« In zdaj je nimam, da jim j**** mater,« je vzrojil. Vendar pa bosansko-hercegovsko-hrvaški nogometni velikan priznava, da je bil naiven, ker ni ničesar zavaroval.

»Dete moje drago,« je dejal novinarki 24sata, »jaz sem ljudski človek. Mislil sem, da me imajo ljudje radi, da mi nihče noče hudega. Evo, z****** sem se.«

83-letnik upa, da policisti najdejo nepridiprave in mu vrnejo predmete, na katere je tako navezan.