Krvavo praznovanje na plaži

Brutalen napad na avstrijske dijake: punco iznakazili s steklenico, fant pristal v nezavesti

S.R.
14. 10. 2018, 09.20
Posodobljeno: 14. 10. 2018, 09.26
Deli članek:

Mamilarska tolpa je na obali v britanskem mestu Brighton brutalno napadla skupino avstrijskih dijakov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Severni sosedje so po krvavem napadu na plaži na jugu Anglije v popolnem šoku. Ker skupina avstrijskih dijakov od lokalne tolpe ni želela kupiti drog, je prišlo do brutalne tepežke, v kateri je eden od dijakov obležal nezavesten, dijakinja pa z iznakaženim obrazom, poroča avstrijski Kronenzeitung. 

30-glava skupina avstrijskih dijakov je na Otoku preživljala 10-dnevne počitnice. V petek 5. oktobra so na plaži v britanskem mestu Brighton praznovali 16. rojstni dan svojega sošolca, ko so se jim nenadoma pridružili nepovabljeni gostje. Izkazalo se je, da gre za lokalno tolpo, ki preprodaja droge. Ker so dijaki njihove ponudbe zavračali, so jih ti - šlo naj bi za šest domačinov in eno domačinko - brutalno pretepli. Najhuje sta jo skupila 15-letni deček, ki je obležal v nezavesti, in njegova sošolka, ki bo morala po navedbah britanske policije »z brazgotino verjetno živeti vse življenje.« 

Policisti so kmalu po napadu prijeli dva glavna osumljenca, stara 14 in 17 let, ki bosta vsaj do 1. novembra, ko ju čaka prva sodna obravnava, preživela v priporu. Skupina avstrijskih dijakov se je v sredo vrnila v domovino.