Casiraghi

Celico si je delil s ščurki

S.S.
13. 10. 2018, 20.30
Deli članek:

Razvpiti Stephen Casiraghi v tožbi od države zahteva astronomsko odškodnino, in sicer skoraj 800 tisoč evrov.

M24
Stephen Casiraghi je bil pred spremembo imena znan kot Hinko Krajačič, še prej pa kot Vinko Rakuša.

Eden najznamenitejših kriminalcev pri nas je tožbo vložil zaradi 185 dni neupravičenega prestajanja zaporne kazni, in sicer od 6. septembra 2016 do 9. marca 2017.

Casiraghi je leta 2016 predlagal združitev vseh do tedaj nabranih kazni (v svoji bogati karieri je nanizal več kot deset pravnomočnih obsodb, tudi zaradi ugrabitve in posilstva avtoštoparke) in okrožni sodniki so mu po novejšem kazenskem zakoniku izrekli 22 let in 5 mesecev zapora, sam pa je upal, da mu bodo kazni seštevali po starem zakoniku in mu ne bo treba sedeti več kot 20 let in pol. Potem pa je 9. marca lani sledil preobrat, saj mu je z odvetnikom pred vrhovnim sodiščem uspelo dokazati, da so mu nižje instance nezakonito združevale kazni, tako da bi moral iz zapora odkorakati že 6. septembra 2016.

Vedel je, da bi moral biti že prost

Casiraghi v tožbi trdi, da je bil šokiran, ko so ga 6. septembra s Povšetove odpeljali na Dob, saj je vedel, da bi moral biti že na prostosti. Tam je bival v celici oziroma samici, polni vlage, iz kanalizacije pa so lezli ščurki. Ni smel imeti stikov z drugimi obsojenci, na prostem je bil lahko le dve uri na dan.