Zaslišanje prič

Preoblečen v žensko oropal draguljarno v središču Ljubljane

S.S.
26. 9. 2018, 19.31
Deli članek:

Devetindvajsetletni Djordje Vostinić rop ljubljanske draguljarne Malalan zanika, sojenje pa se je včeraj nadaljevalo z zasliševanjem prič.

Grega Wernig/M24
Roparja sta uslužbenca draguljarne ustrelila na Cankarjevem nabrežju, potem ko se je po Krojaški ulici pognal za njima.

Spomnimo: roparji so draguljarno Malalan na Mestnem trgu v Ljubljani obiskali 3. februarja predlani.

Moški, preoblečen v žensko, je pozvonil v predprostoru. Ko je prodajalka odprla, sta prihitela še dva pajdaša in s kladivi so začeli razbijati vitrine ter krasti dragocenosti. Ko so se roparji s plenom, vrednim skoraj pol milijona evrov, pognali v beg, je za njimi planil 42-letni uslužbenec Malalana, a ga je potem eden od nepridipravov onemogočil s strelom v nogo. Roparji so nato zbežali do toyote, ki jih je čakala na Grudnovem nabrežju, ter izginili. Toyoto, ki so jo dan prej ukradli v Kopru, so policisti našli še isti dan v Vodicah, v njej pa kup bioloških sledi, ki so pomagale preiskovalcem pri identifikaciji storilcev.

Svet24
Obtoženi Djordje Vostinić na sojenje prihaja iz pripora, kot srbski državljan pa se brani s pomočjo tolmačke.

Zanemarljiv izplen na sodišču

Izplen na sodišču pa je za zdaj zanemarljiv: velika večina od skoraj pol milijona škode je še vedno neporavnane, en storilec ostaja neznan, obtoženi Ivan Marković je na begu, Petar Škoro, voznik, je bil zaradi napake tožilstva oproščen ropa, kriv pa kraje avtomobila, Djordje Vostinić, ki naj bi bil preoblečen v žensko, pa rop zanika in je v svoj bran dejal le: »Želim samo jasno in kratko povedati, da nisem kriv in da nisem bil prisoten na tem kraju.« Sojenje Vostiniću se je včeraj, kot rečeno, nadaljevalo z zasliševanjem prič, ki pa zanj v izpovedih niso bile nič kaj prida obremenilne.

Ženska ali preoblečen moški?

Trije zaslišani uslužbenci Malalana so si bili edini, da so bili roparji trije, dva oblečena v črno, s kapama z izrezom za oči, eden pa preoblečen v žensko, pri čemer niso znali ravno pojasniti, ali je šlo za moškega, preoblečenega v žensko, ali za žensko, kar je nekako teza obrambe. Kakorkoli. Moški s pištolo je nadzoroval dogajanje, drugi je imel »nekaj v roki« in je razbijal vitrine, ženska pa je plen nalagala v torbe.

Grega Wernig/M24.si
Pištolo so policisti našli v Ljubljanici.

Tudi zaslišana mestna redarja nista vedela povedati nič drugega kot to, da sta kritičnega dne patruljirala po središču mesta, ko sta zagledala več policijskih vozil. Med vožnjo čez prulski most pa jima je pot prekrižal moški atletske postave, star okrog 30 let, ki je bil po eni nogi okrvavljen ali pa morda samo umazan. Možakar je naposled sedel v avto na Grudnovem nabrežju, ki je potem bliskovito speljal.