Pretepalo se je 40 ljudi

VIDEO: Brutalen spopad navijačev na avtocestnem počivališču

T.L.
26. 9. 2018, 14.02
Posodobljeno: 26. 9. 2018, 14.26
Deli članek:

Navijači Torcide in BBB so potovali v nasprotni smeri, vendar so se na pol poti srečali in stepli na avtocestnem počivališču.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na počivališču Zir na hrvaški avtocesti A1 pri  - kako primerno - kraju Macola so se spopadli navijači dveh nasprotnih nogometnih klubov: Bad Boys Blue, ki prisegajo na zagrebški Dinamo, in splitska Torcida, ki navija za Hajduk. Navijači Dinama potujejo v Split, kjer bo v predmestju Splita njihov klub igral z ekipo Sloga, medtem ko navijači Hajduka potujejo v Zagreb, kjer bo njihov klub igral pri Vrapču. Na polovici poti, pri Macoli, sta se obe skupini navijačev srečali in se močno spopadli, poroča Index.hr.

Očividka je za portal 24sata.hr dejala, da so člani BBB s palicami napadli navijače Torcide. Poškodovali so tudi vozila, ki so se v času spopada nahajala na počivališču. V bližnjem lokalu naj bi razbili steklo, "nasprotnike" pa obmetavali tudi s stoli. Nič hudega sluteči obiskovalci na bencinskem servisu so nejeverno spremljali dogajanja na počivališču. 

Očividci so še povedali, da je pretep trajal deset minut, med pretepom pa so navijači uporabljali bakle, palice in stole iz bližnjega gostinskega lokala. Ker so navijači potovali v nasprotni smeri, so zato, da so se sploh lahko spopadli, tekli preko prometne avtoceste, poroča Index.hr. 

Policija je na kraj dogodka prispela šele, ko so pretepači s spopadom zaključili in se že odpeljali. Policija je zaenkrat le potrdila, da je na počivališču prišlo do spopada, v katerem je sodelovala okoli 30 do 40 ljudi.