Nikoli ne bo okrevala

Zdravniki malčico domov poslali s pršilom za nos, pristala je v komi

R.T.
4. 9. 2018, 17.28
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 17.33
Deli članek:

Deklica ne bo nikoli okrevala, v njenih možganih ni več življenja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz avstrijske dežele Spodnja Avstrija prihaja srhljiva zgodba o komaj leto dni stari deklici, ki je pristala v komi. Zdravniki so ostali brez moči, poroča avstrijski Kronenzeitung.

Starši so malčico, ki se je zaradi bolezni dihal že znašla v bolnišnici, po novem napadu, ko je znova težko dihala, odpeljali v bolnišnico v Amstetten. Tamkajšnji zdravniki so odločili, da gre za običajen prehlad, in družino domov poslali s prav tako običajnim pršilom za nos. Dekličino zdravstveno stanje se je le nekaj ur pozneje nenadoma resno poslabšalo. Izdihnila je zadnjo sapico, a so jo na svet uspeli vrniti z oživljanjem. Kljub temu so bili njeni možgani kar 20 minut prikrajšani za kisik. S helikopterjem so jo prepeljali v bolnišnico v Linzu, a ji tudi tam niso uspeli pomagati. Od takrat je v komi, v njenih možganih pa ni več življenja.

S primerom se zdaj ukvarja zagovornik pacientovih pravic za Spodnjo Avstrijo, kmalu pa bo pripravljeno prvo poročilo. Zaenkrat še ni znano, kaj je botrovalo tako nenadnemu poslabšanju dekličinega zdravstvenega stanja, z izjavo za javnost pa so se že odzvali iz bolnišnice v Amstettenu, kjer globoko obžalujejo »tako dramatičen potek bolezni.«