Prestopnika

Mladoletnika z divjo vožnjo bežala pred policisti, izsledili so ju s psi

J.P.
4. 9. 2018, 14.35
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 14.38
Deli članek:

Pred policisti sta se zatekla v gozd.

STA
Fotografija je simbolična.

Voznika, ki je nevarno prehiteval v škarje, prevozil rdečo luč na semaforju in storil še več drugih prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa in s takšno vožnjo večkrat ogrozil druge udeležence v prometu, bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje po 1. odstavku 324. člena kazenskega zakonika.

Včeraj malo pred poldnevom so policisti ustavljali vozilo z nameščenimi preizkusnimi tablicami, a se voznik na siren in modre luči ni odzival. S pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo iz Novega mesta proti Srebrničam, tam obrnil in divjal proti Brodu, kjer je zavil proti osnovni šoli Drska, nato pa zapeljal na travnik. Policisti so voznika in njegovega sopotnika s psi izsledili v gozdu v Mrzli Dolini. Kot se je izkazalo, sta bila na delu dva 17-letnika iz Kočevja.

Avtomobil zasegli

Privedli so ju na policijsko postajo in obvestili starše, ki so ju prišli iskat. Voznik je imel v izdihanem zraku nekaj malega alkohola, odredili so mu še strokovni pregled. Avto, s katerim je divjal, so zasegli.

O dogodku so obvestili tudi dežurno državno tožilko.