PRIZNAL

Miki z mladoletnikom pokradel za 1500 evrov orodja

J.A./Dolenjski list
4. 9. 2018, 07.00
Deli članek:

Skupaj z mladoletnikom je z gradbišča hiše v okolici Mirne Peči odpeljal za poldrugi tisočak orodja.

J.A./Dolenjski list
Hudorovac, ki ga kličejo Miki, že opravlja delo v splošno korist na ljubljanskih Žalah.

Iz ograjenega gradbišča hiše v Ivanji vasi pri Mirni Peči je pred dvema letoma izginilo precej predmetov: kosilnica na nitko, samokolnica, dve motorni žagi, črpalka za vodo, macola in sekira. Po hitrem in učinkovitem posredovanju policije je lastnici večino orodja uspelo dobiti nazaj. V teh dneh je na zatožno klop novomeškega sodišča sedel storilec.

7-krat je bil Hudorovac že pravnomočno obsojen.

REKEL JE: »PRIZNAM!«

Tridesetletni Darko Hudorovac - Miki, ki živi v Grosupljem, ni nič ovinkaril, ko mu je višji državni tožilec Bojan Avbar prebral obtožnico, v kateri med drugim piše, da je bil z njim tudi mladoletnik in da so bili ukradeni predmeti vredni okoli 1500 evrov. Rekel je: »Priznam krivdo po obtožbi.« Lastnica ukradenih predmetov ni vložila odškodninskega zahtevka, saj je večino stvari dobila nazaj. Policisti so jih namreč našli v obtoženčevem avtomobilu in med hišno preiskavo. Sodnica Betka Šimc je v sodbi sledila predlogu tožilstva in Hudorovcu, ki je bil že sedemkrat pravnomočno obsojen, izrekla eno leto zapora.

Hudorovac se nadeja, da bo tudi to zadnjo sankcijo lahko odslužil z delom v splošno korist. Tridesetletni Hudorovac je oče šestih otrok, starih od sedem mesecev do 11 let.

ODSLUŽIL BI Z DELOM

Sicer je na naroku obtoženi, oče šestih otrok, starih od sedem mesecev do 11 let, navdušeno govoril o tem, kako zadnje mesece opravlja delo v splošno korist, za katero se je z Upravo za probacijo dogovoril po sodbi v Ljubljani. »Opraviti moram 1094 ur družbenokoristnega dela. Pri javnem podjetju Žale sem začel delati 11. junija letos. Vsak dan ob 5.20 grem od doma, delam petkrat na teden, kar skupaj znese 40 ur na teden. Predvidoma bom končal 16. novembra letos. Zelo sem zadovoljen z delom, kosim parke, urejam grobove, ki sicer niso oskrbovani. Prvi dan, ko sem šel delat, me je skrbelo, a že drugi dan so me lepo sprejeli. Kamor prideš, Roma ne marajo, tukaj pa so me sprejeli od srca, da še nihče tako. Ne morem opisati, kako sem vesel. Pogovarjam se tudi že za redno zaposlitev,« je sodnici in tožilcu povedal Hudorovac, ki se nadeja, da bo tudi to zadnjo sankcijo lahko odslužil z delom v splošno korist. Tožilec mu je namreč rekel: »Če bo vložil predlog za izvršitev kazni z delom v splošno korist, bo okrožno državno tožilstvo zavzelo stališče glede na razpoložljive podatke v tistem času.«