Mladostniška delinkvenca

"Domžalska mafija": zažigajo avtomobile, kradejo kolesa, ustrahujejo domačine

G.G.
1. 9. 2018, 15.53
Posodobljeno: 1. 9. 2018, 16.51
Deli članek:

V Domžalah in okoliških krajih domačini negodujejo zaradi pogostih kaznivih dejanj malopridne mladine.

Facebook
Avto sta ukradla in ga zažgala.

Neprijetne dogodke skrbno beleži lokalni spletni portal Domžalec.si. Začelo se je že s krajo dveh koles na Homcu sredi avgusta, nadaljevalo pa s krajo in zažigom avtomobila minulo sredo. Takrat je bil krajan Rodice nadvse presenečen, ko so mu policisti povedali, da so v Vinjah v občini Dol pri Ljubljani našli njegovo zažgano osebno vozilo znamke Seat Toledo.

V noči na četrtek nov podvig delinkventov, ki naj bi sami sebe bahavo nazivali z "domžalska mafija". Na Dobu sta pobalina ukradla osebni avtomobil znamke Toyota Yaris, ki je zvečer istega dne gorel na Brdu pri Ihanu. Policisti so ugotovili, da sta pridaniča izkoristila nepazljivost lastnika avtomobila. V avtu, ki je bil parkiran na dvorišču pred hišo, so se namreč "ponujali" ključi.

V četrtek zvečer se je pripetil še resnejši incident. Domžalec.si poroča, da so v Prelogu pri Ihanu postavljali mlaj. Mimu naj bi prikorala mladeniča, ki so ju nekateri prepoznali kot tatova koles. "Osumljena" sta zbežala, čez čas pa se vrnila s peterico kolegov. Po zraku so letele krepke besede, začel se je pretep - prvi naj bi zamahnili "nepovabljeni gostje". Posredovati je morala policija. Eden od domačinov je bil lažje poškodovan.