Brutalno

Nadlegovalec 22-letnico z vso silo udaril v obraz

M.R.
30. 7. 2018, 15.33
Posodobljeno: 30. 7. 2018, 15.50
Deli članek:

Incident razburja francosko oziroma svetovno javnost.

YouTube

Francoska študentka Marie Laguerre je delila videoposnetek moškega, ki jo je na ulici najprej nadlegoval, potem pa še z roko močno udaril v obraz.

Incident, ki razburja francosko oziroma svetovno javnost, se je zgodil prejšnji torek v Parizu, ko se je 22-letnica vračala iz službe.

Moški, ki jo je nadlegoval že dlje časa, je imel najprej neprimerne komentarje, ko mu je dejala, naj utihne, pa se je razjezil in proti njej vrgel pepelnik, vendar jo je le za nekaj centimetrov zgrešil.

Incident so posnele varnostne kamere kavarne

Potem je nasilnež pričel Marie žaliti in pospešil korak proti njej ter jo z roko udaril v obraz, kar so na srečo posnele videokamere kavarne, kjer se je vseskupaj dogajalo.

Po napadu je Marie v afektu odhitela domov, a se je kmalu vrnila in zadevo prijavila policiji, ki je pobrala izjave prič. Lastnik kavarne pa je 22-letnici tudi izročil videoposnetek, ki je postal viralen.

Francoski poslanci sprejemajo nov zakon

Francoski parlament naj bi sicer še ta teden sprejel zakon, po katerem se sme nadlegovalca oglobiti na kraju samem, predvidene denarne kazni pa so med 90 in 750 evrov.