Bolnišnica

Zaradi mrtvorojenih dvojčkov v Trbovljah ovadba zoper znanega storilca

STA/B.K.
28. 7. 2018, 12.42
Posodobljeno: 28. 7. 2018, 12.44
Deli članek:

Policijska uprava Ljubljana je zaradi dvojčkov, ki sta se januarja 2016 v trboveljski bolnišnici rodila mrtva, na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani sredi julija posredovala kazensko ovadbo zoper znanega storilca, poročajo današnje Slovenske novice. Starša sta namreč prepričana, da sta otroka umrla zaradi malomarnosti zdravnikov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Strokovni nadzor, ki so ga opravili predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije, je pokazal, da je bila nosečnost omenjene bolnice skrbno vodena. Carski rez je bil ob pregledu nosečnice ustno načrtovan za 37. teden nosečnosti. Zaradi odsotnosti anesteziologov pa nosečnica ni bila razpisana za carski rez v 37. tednu, kot je bilo ustno načrtovano, ampak šele v 38. tednu, je v predstavitvi ugotovitev avgusta 2016 za STA povedal takratni predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Andrej Možina.

Poleg tega si specialisti niso med sabo ustrezno podali informacij o tem, da gre za nosečnico s povečanim tveganjem za zaplete, je pojasnil.

Kot je ugotovila komisija, bi morali zaradi dejstva, da je imela nosečnica določene zdravstvene težave in da je nosila dva otroka, nosečnost končati in carski rez opraviti v 34. tednu.