Konec obsežne preiskave

FOTO: Kriminalisti polovili tolpo, ki je Štajersko zalagala s heroinom in kokainom

S.R.
4. 6. 2018, 15.27
Posodobljeno: 4. 6. 2018, 15.30
Deli članek:

Zaključena je obsežna kriminalistična preiskava tolpe, ki se je na veliko pečala z drogo.

PU Celje
Zasežena roba.

PU Celje
Zasežena roba.

Kriminalisti in policisti so 31. maja zaključili z obsežno preiskavo tolpe, ki je prekupčevala drogo. Za kar 120 kaznivih dejanj so ovadili osem oseb, starih od 24 do 41 let, so v današnji izjavi za javnost sporočili pri PU Celje.

V okviru preiskave, ki se je začela septembra 2017, so opravili sedem hišnih preiskav. Pet na območju Celja, po eno pa v Mariboru in Ljubljani. Sedmerici podležev so že odvzeli prostost, medtem ko je osmi član še vedno na begu. Kolovodja tolpe je bil 39-letnik z območja Celja. Ta je razpredel mrežo uličnih prekupčevalec, v kateri je sodelovalo najmanj pet oseb ter ki je na širšem območju Celja in Maribora odvisnike oskrbovala s heroinom in kokainom. Mamila je nabavljal pri 26-letnemu Ljubljančanu, jih nato "na drobno" razdelil med svoje prekupčevalce in jim dal navodila, kako jih pretopiti v denar.

Smrt zaradi prevelikega odmerka

Tolpa, ki je z drogo oskrbovala najmanj 75 oseb, je mesečno prodala najmanj kilogram kokaina in pol kilograma heroina. Eden od odvisnikov je zaradi prevelikega odmerka, ki ga je nabavil pri osumljencih, v času preiskave tudi umrl. Kriminalisti so pred preiskovalnega sodnika privedli šest oseb. Štirje so končali v priporu, dva pa v hišnem priporu. Od skupno osmih osumljencev so trije specialni povratniki, ki so že izkusili notranjost jetniške celice.

Iz PU Celje še sporočajo, da so v času izvajanja ukrepov in v okviru hišnih preiskav zasegli 2 kilograma heroina, 1,6 kilograma kokaina, kilogram konoplje, 3 kilograme snovi za večanje mase drog (paracetamol in kofein), 340 sadik konoplje s pripomočki za gojenje, 3 pištole z naboji, razne elektronske naprave, ki so jih uporabljali pri svoji zločinski dejavnosti, pripomočke za razpečevanje, dobrih 12.800 evrov ter osebni avtomobil.

PU Celje
Zasežena roba.

PU Celje
Zasežena roba.