SVETOVNI PODVIGI

Po desetih pivih v križišču zaspal za volanom

S.S. / Novice Svet24
28. 5. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Pogosto spregledani podvigi okorelih kriminalcev (fotografija je simbolična).

10 V Kopru je domačinka policistom prijavila, da ji je nekdo zažgal polkna na dveh oknih. Škode je za dva tisoč evrov.

9 V Rimskih Toplicah so lopovi vlomili v gostilno. Pogrešajo cigarete, žganje in televizor.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Blejski policisti so oglobili starejšega kolesarja, ki je proti Bohinju vozil močno pod vplivom alkohola. Alkotest mu je nameril več kot 1,5 promila alkohola.

6 V Dragi na Škofjeloškem je domačin v hiši zalotil neznanko, ki je pregledovala omare. Žensko je pridržal do prihoda policije, obravnavajo pa jo zaradi poskusa velike tatvine.

5 Na cesti Planina–Postojna so tatovi ukradli semafor. Podjetje je oškodovano za pet tisoč evrov.

Novomeški policisti so v Škocjanu kontrolirali voznika avtobusa, ki je prevažal šolske otroke, kot se je izkazalo  rahlo pijan (0,29 mg/l). Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje, ga oglobili za 300 evrov, prislužil pa si je še štiri kazenske točke.

3 Na Kočevskem so policisti prijeli tri sleparje, lažne policiste, ki so pri oškodovancu izvedli preiskavo in mu zaplenili nekaj deset evrov. Zoper njih sledi kazenska ovadba.

2 Na območju Šentjerneja so neznanci vlomili v več kmetijskih objektov. Lastnik pogreša osem kardanov, kompresor, več kosov orodja in šest prašičev. Škode je za sedem tisoč evrov.

1 Kranjski policisti so naleteli na voznika, ki je zaspal v križišču za volanom prižganega avtomobila. Vzrok? Alkohol. Preizkus je pijanček sicer odklonil, so pa policisti z zbiranjem obvestil prišli do podatka, da je možakar popil od osem do deset piv.