Tesla

Voznik zgorel, ker se je po trku pregrela baterija?

R.T.
15. 5. 2018, 10.46
Posodobljeno: 15. 5. 2018, 11.03
Deli članek:

Preiskovalci natančno proučujejo nesrečo Teslinega električnega avtomobila na avtocesti v bližini švicarskega mesta Bellinzona.

Profimedia
Razbitine teslinega samovozečega avtomobila, za volanom katerega je sedela voznica, ki je bila zaposlena s telefonom.

48-letni Nemec za volanom Tesle S je minuli četrtek trčil v ogrado ob avtocesti. Avto se je po trku prevrnil in zagorel. Voznik je umrl v plamenih, gasilci mu niso več mogli pomagati.

Švicarski gasilci so sporočili, da bi lahko ob silovitem trku prišlo do nenadne povišane temperature litijeve baterije in posledično do vžiga.

Predstavnik za stike z javnostmi pri Tesli je dejal, da sodelujejo s pristojnimi pri ugotavljanju vzrokov za nesrečo. V zadnjih tednih so imeli kar nekaj preglavic, ki so jim jih prinesli trki njihovih avtomobilov. Ena od zadnjih se je pripetila v petek v ameriški zvezni državi Utah. Voznica Tesle S je prevozila rdečo luč in trčila v tovornjak pri hitrosti okoli 90 kilometrov na uro. Potrjeno je, da je bil vključen avtopilot, voznica pa je bila tik pred trkom zaposlena s telefonom. Na srečo jo je odnesla le z zlomljenim gležnjem, kar je šef Tesle Elon Musk izkoristil in izpostavil varnost Teslinega modela S.