Pobegnil v Srbijo?

Streljanje na osrednji portoroški plaži: policija še vedno skopa z informacijami

S.A./Novice Svet24
5. 5. 2018, 19.02
Posodobljeno: 5. 5. 2018, 19.05
Deli članek:

Pojavile so se informacije, da naj bi bil strelec, ki ga (neuradno) še niso prijeli, plačanec in da naj bi po dogodku pobegnil v Srbijo. Policija tega ni ne potrdila ne zanikala.

Kot smo izvedeli od očividcev dogodka, naj bi strelec sprožil tri ali štiri strele.

Danes minevata točno dva tedna od streljanja na osrednji portoroški plaži, v bližini priljubljenih lokalov in restavracij. Tisto soboto so se nekaj minut pred 19.30 s plaže, kjer je bilo takrat tudi veliko otrok, zaslišali trije ali štirje streli …

Arhiv Svet24
Zgodilo se je zvečer, nekaj minut pred 19.30.

V bližnji lokal

Hitro se je razvedelo, da je neznani storilec nenadoma začel streljati na skupino moških, ki so stali na peščeni površini plaže, pri tem pa enega, 38 let starega moškega z Ljubljane (sicer starega znanca policije), tudi zadel v prsni koš. Ranjenec se je nato zatekel v bližnji lokal. Vsak na svoj konec so se razbežali tudi prestrašeni sprehajalci, s prizorišča pa je zbežal tudi moški, ki je streljal. Šlo naj bi za izurjenega strelca. Hudo poškodovanega 38-letnika so reševalci hitro prepeljali v izolsko bolnišnico, od tam pa ponoči v ljubljanski UKC. Njegovo stanje je bilo sprva kritično, nato se je izboljšalo.

Šlo je za mafijski obračun.

Niso prijeli

Policisti so se takoj po streljanju podali na lov za strelcem, postavili so tudi blokadne točke, a ga niso našli. Po naših neuradnih informacijah strelca tudi do včeraj niso prijeli. Ker je intenzivna preiskava še v teku, je policija skopa z informacijami. »Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Koper obravnava kaznivi dejanji poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti. Ker je zadeva v fazi predkazenskega postopka, podrobnosti ugotovitev kriminalistične preiskave do njenega zaključka ne moremo razlagati,« nam je včeraj sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper.

Ustreljenega so iz izolske bolnišnice prepeljali v ljubljanski UKC. Njegovo stanje je bilo sprva kritično, nato se je izboljšalo.

Prijeli tri moške 

Policija je sicer v zvezi z dogodkom prijela tri moške, državljane Slovenije, jih pridržala in z njimi opravila določena preiskovalna dejanja. Vse tri so v nedeljo, dan po streljanju, izpustili na prostost. Pojavile so se tudi informacije, da naj bi bil strelec plačanec in naj bi po dogodku pobegnil v Srbijo. A policija tega ni ne potrdila ne zanikala. Dejstvo pa je, da je šlo za mafijski obračun, v dogodek pa naj bi bilo vpleteno ljubljansko podzemlje. Po nekaterih informacijah naj bi bili povod za streljanje neporavnani denarni računi.