Tihi ubijalec

Gorazd si je pripravljal večerjo in se zadušil

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
3. 5. 2018, 19.16
Deli članek:

V stanovanjski hiši na naslovu Negova 65, v občini Gornja Radgona, je v noči na nedeljo umrl 40-letni domačin Gorazd Š. .

Sobotainfo
Starši naj bi ga naslednje jutro v zgornjem nadstropju našli negibnega.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so policisti obravnavali požar v stanovanju. »Štiridesetletni lastnik je na vključen štedilnik pristavil ponev z oljem in zatem zaspal. Olje se je pregrelo in zagorelo. V popolnoma zaprtem stanovanju je 40-letni lastnik umrl, za ugotovitev vzroka pa je odrejena obdukcija,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot smo izvedeli do tamkajšnjih domačinov, ki ne želijo biti imenovani, je pokojni živel s svojimi starši v isti hiši. »Imajo enonadstropno hišo in v zgornjem nadstropju si je pred leti uredil svoje stanovanje je povedala soseda, njen sin pa je nadaljeval: »Tega večera je prišel domov okrog 22.30. Kolikor vem, si je želel pred spanjem še pripraviti večerjo, a je zaspal. In to je bilo zanj usodno, saj naj bi se prebudil prepozno. Novica se je po vasi hitro razširila. Govori se, da je imel v stanovanju zaprta vsa okna. Ne vemo še, ali je zaspal pri mizi ali na kavču, vseeno pa naj bi okna poskušal odpreti, a mu to ni uspelo. Žal je bil prepočasen, zato naj bi umrl zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom.« V Negovi, naselju na obrobju Slovenskih goric, se vaščani tačas pripravljajo, da bodo Gorazda, ki ga bodo, kot pravijo, težko pozabili, pospremili na njegovi zadnji poti. Pogreb na tamkajšnjem pokopališču bo namreč v petek, 4. maja.

Požar se ni razširil

Kot nam je še uspelo izvedeti, sta pokojnega Gorazda naslednje jutro negibnega v stanovanju našla prav njegova starša. »Slišali smo, da naj bi bila okna še vedno tesno zaprta. Požar pa se tudi ni širil po preostalem delu hiše, zato starši niso ničesar opazili, tudi gasilci niso bili aktivirani. Zanj pa je bilo najbrž usodno vdihovanje dima,« razmišlja njegov dober znanec, s katerim je pokojni Gorazd v Negovi skupaj obiskoval osnovno šolo.*