Vozila močno opita

VIDEO: Pijana učiteljica z nevarno vožnjo pokazala, da alkohol ne sodi za volan!

R.T.
27. 4. 2018, 15.02
Posodobljeno: 27. 4. 2018, 15.06
Deli članek:

Hudo opita učiteljica se je posnela med nepredvidljivo in nevarno vožnjo, ki bi se kaj kmalu lahko izkazala za usodno.

Youtube
Iz te zagate se je še izvlekla.

Kamera na armaturni plošči vozila 41-letne učiteljice Louise Willard je razkrila, kako je iz vozila videti vožnja pod vplivom alkohola, in sodišču v Sussexu na jugovzhodu Združenega kraljestva močno olajšala delo pri izreku kazni.

Willardova je s kamero natančno zabeležila vijuganje, vožnjo preko robnika in nesrečo, ko se je po več kilometrih avtomobilskega opotekanja končno zaletela v ob cesti parkirano vozilo. Po trčenju je mirno zapeljala vzvratno in odpeljala, a so dogodek ujele budne oči mimoidočega, ki je na nevarno voznico opozoril policiste. Ti so jo hitro izsledili in opravili test alkoholiziranosti, ki ni puščal dvoma, učiteljica je imela v krvi kar dva in pol krat višjo vsebnost alkohola, kot to dovoljuje britanska zakonodaja. 

»Nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola so že vsem dobro znane … vendar imajo mnogi z vizualno predstavo takšne vožnje precejšnje težave,« pojasnjuje policija, ki je želela z objavo tega posnetka jasno prikazati, kako je takšna vožnja videti iz prve roke. 

Willardovo je zaradi vožnje v vinjenem stanju doletela 24-mesečna prepoved vožnje in 12-mesečna kazen, ki jo bo odslužila s 150 urami javnega dela.