Napad

VIDEO: Učenec zabodel učiteljico in dve učenki, zanetil šolo in si prerezal vrat

J.P.
18. 4. 2018, 11.20
Posodobljeno: 18. 4. 2018, 11.36
Deli članek:

Preden si je prerezal vrat, je zanetil požar.

Zajem zaslonske slike
Oblasti so potrdile, da so bile v bolnišnico prepeljane tri mlajše in ena odrasla oseba.

Danes zjutraj je v šolo v drugem največjem mestu ruske avtonomne republike Baškortostan vkorakal učenec, oborožen z nožem, napadel več ljudi in jo skušal zažgati.

Prerezal si je vrat, a je preživel

17-letnik je vpadel v računalniško učilnico prve šole v Serlitmaku in napadel učenko in učiteljico, polil vnetljivo tekočino in jo zanetil, poroča RT.  MailOnline pa, da je 15-letni Artjom Tagirov zabodel 29-letno učiteljico Ekaterino Peršino in dve učenki ter si z nožem prerezal vrat. Omenjeni medij poroča tudi, da se je ena učenka pognala skozi okno učilnice, ki se nahaja na drugem nadstropju, in pristala na betonu. 

Dve uri pred napadom naj bi objavil posnetek pokola na srednji šoli Columbine.

Oblasti so potrdile, da so bile v bolnišnično oskrbo sprejete tri mlajše in ena odrasla oseba.Ni znano, kakšen je bil napadalčev motiv. Preiskava sicer še poteka.

Zgled Columbine?

Lokalni mediji poročajo, da je napadalec na družabnih omrežjih pustil sledi nasilnih fotografij in sovražnih objav. Tako naj bi dve uri pred napadom objavil posnetek pokola na srednji šoli Columbine, v katerem je leta 1999 ugasnilo 15 življenj.

Ne gre za osamljen primer

V Rusiji se je v zadnjih mesecih zgodilo več tovrstnih incidentov. Januarja sta v šoli v mestu Perm učenec in nekdanji učenec z nožem ranila vsaj ducat ljudi, v sibirskem mestu Ulan-Ude pa je s sekiro oboroženi učenec vpadel v šolo in jo zažgal z molotovko.