Top flop tedna

Smrkavec se je bahal z imitacijo orožja

S.S. / Novice Svet24
26. 3. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Mladoletnik bo moral plačati globo 208,65 evra.

10. Postojnski policisti so zaplenili avto 54-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja že od leta 2014, za nameček pa je za volan sedel pijan (0,86 mg/l). Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

9. V Portorožu je nekdo vdrl v eno od hotelskih sob in državljanu Švice ukradel kovinski sef, v katerem je oškodovanec hranil 300 evrov, 320 frankov in zlatnino v vrednosti 2500 evrov.

 V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino starejšega traktorja.

8. V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino starejšega traktorja znamke Steyr. Kmet je oškodovan za približno tisočaka.

7. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 10 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. Kranjski policisti so obravnavali prijavo o spuščenem psu v Preddvoru. Žival je kraju samem prevzelo pristojno zavetišče, zoper skrbnika pa policisti vodijo prekrškovni postopek.

5. Šentjurska policista sta pri kontroli prometa ustavila 40-letnega domačina, ki je vozil neregistriran avtomobil. Moški je med postopkom iz prtljažnika vzel sekiro in policista hotel napasti, vendar sta ga obvladala. Napadalca čaka kazenska ovadba.

4. V Brestanici so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša »denar in orožje«.

3. Gorenjski policisti so obravnavali »prijavo o zadrževanju sumljive ženske v stanovanjski hiši na območju Gorij«. Prijavitelj je sporočil, da je mu je neznana ženska stikala po hiši, s kraja pa je odšla, ko je bila zalotena.

2. Novomeški policisti so med hišno preiskavo pri 43-letnem domačinu zasegli 50 ploščic iz kovine rumene barve, ki so le po videzu podobne naložbenim zlatim ploščicam. Policija sumi, da gre za predmete, ki jih storilci uporabljajo pri izvrševanju goljufij. Vse okoliščine še preiskujejo.

1. Škofjeloški policisti so obravnavali mladoletnega domačina, ki se je bahal z orožjem. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre zgolj za imitacijo orožja, ki so ga policisti zasegli, mulec pa bo moral plačati globo v višini 208,65 evra.