Pretežko stopalo

Za več kot enkrat prekoračila hitrost

S.R./STA
15. 3. 2018, 16.17
Posodobljeno: 15. 3. 2018, 16.19
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v zadnjih dneh zasačili dva voznika s pretežkim stopalom, ki sta omejitve hitrosti prekoračila za več kot enkrat.

T. J. G., arhiv DL
Fotografija je arhivska.

V nedeljo so tako na odseku avtoceste med Torovim in Ljubljano, kjer je omejitev hitrosti 100 kilometrov na uro, izmerili avtomobilista, ki je vozil s hitrostjo 204 kilometre na uro.

Omenjeno hitrost so policisti Postaje prometne policije Ljubljana izmerili v nedeljo nekaj po 3. uri zjutraj, kršitelj pa bo dobil devet kazenskih točk, poleg tega pa bo moral plačati še 1200 evrov globe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. 

Drugo očitno kršitev omejitev so policisti izmerili v sredo, prav tako na avtocesti med Torovim in Ljubljano, in sicer na odseku, kjer je omejitev hitrosti 80 kilometrov na uro. Voznik je malo pred 13. uro krepko prekoračil omejitev, saj je vozil s 183 kilometri na uro. Za kršitev je prav tako predpisana globa 1200 evrov in devet kazenskih točk. 

Kot so pojasnili na policiji, so obe kršitvi izmerili z radarjem, ki omogoča izvajanje meritev na več prometnih pasovih.