Osem poškodovanih

FOTO: Policijski lov na štajerski avtocesti se je končal z verižnim trčenjem

S.R.
7. 3. 2018, 13.55
Posodobljeno: 7. 3. 2018, 15.35
Deli članek:

Na štajerski avtocesti se je danes zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil. V nesreči je bilo poškodovanih osem oseb.

S.A.
Fotografija je simbolična.

Ob približno 11.30 uri je pred počivališčem Dobrenje na štajerski avtocesti prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih več vozil, sporočajo iz PU Maribor. Dodajajo, da je bilo "med njimi tudi vozilo tujih registrskih številk, ki je pred policisti bežalo v smeri proti Avstriji." Policisti so voznika ujeli.

Kot je pojasnil pomočnik komandirja PPP Maribor Anton Vinko, so policisti lovili voznika v črnem vozilu z nizozemskimi registrskimi tablicami, ki je med begom proti Avstriji trčil v kombinirano vozilo z nemškimi tablicami, v katerem je sedelo več ljudi ukrajinske, ruske in bolgarske narodnosti. Policisti so se za voznikom pognali, potem ko se je na mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli.

Osem oseb je poškodovanih, vendar nobena ni v življenjski nevarnosti. Zaradi prometne nesreče je bil dlje časa zaprt vozni pas na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in cestninsko postajo Pesnica proti Šentilju.