PODROBNOSTI

Cakić se je v izpovedi takoj po uboju spominjal veliko več

Nenad Glücks / Reporter
17. 2. 2018, 19.50
Posodobljeno: 18. 2. 2018, 11.14
Deli članek:

Iz zanesljivih virov smo izvedeli več podrobnosti o tem, kaj je Stefan Cakić izjavljal neposredno po uboju Gašperja Tiča, še pred zaslišanjem pred preiskovalno sodnico.

Primož Lavre

Sojenje Cakiću je kljub željam obrambe in tožilstva odprto za javnost in tako so na dan že prišle bolj podrobne okoliščine dogajanja v Tičevem stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani.

GHB NISO POTRDILI

Zdravniki so v telesni preiskavi tako pri storilcu kot pri Tiču ugotovili veliko vsebnost kokaina in alkohola, niso pa zaznali prisotnosti tako imenovane droge za posilstvo ali GHB, ki poleg omamljenosti povzroči tudi izgubo spomina. Tudi Cakićev zagovornik Gorazd Fišer nam je potrdil, da niso ugotovili prisotnosti te droge, vendar je možno, da bi se do pregleda že razgradila. A strokovnjaki so nam dejali, da se tako hitro to ne bi zgodilo. Prav tako smo iz zanesljivih virov izvedeli, da na telesu mladeniča ob zdravniškem pregledu ni bilo vidnih znakov spolnega odnosa, penetracije, kakšnih poškodb zaradi domnevne spolne zlorabe … Po mnenju Fišerja to še ne pomeni, da penetracije ali neke vrste spolne zlorabe oziroma siljenja v spolni odnos ni bilo.

SPOMINJAL NAJ BI SE VELIKO VEČ

Ob zdravniškem pregledu ni bilo vidnih znakov spolnega odnosa, penetracije, kakšnih poškodb zaradi domnevne spolne zlorabe.

Kot je poročal Reporter, iz dokumentacije o Cakićevi izpovedi takoj po dogodku sledi, da se je spominjal veliko več, kot želi zdaj prepričati sodnike. Spomnil se je, da ga je začel igralec v stanovanju otipavati, pri čemer je seveda vedel, da je Tič homoseksualno usmerjen. Povedal je, da je igralcu lizal penis. Za »lažji spolni odnos« mu je igralec pripravil dve črtici kokaina. Vendar Tiču »ni vstal«, zato je začel Cakića dražiti s prsti. Želel je nadaljevati, zato je zaužil zdravilo kamagra, ki omogoča erekcijo. Potem si je, kot izhaja iz omenjene dokumentacije, Cakić premisli in igralcu dejal, da spolnega odnosa noče. Nato naj bi mu začel igralec groziti, čemur se je Cakić uprl. Sledila je tragedija.

TIČA PREGANJAL DLJE ČASA

Po besedah enega od naših virov je sicer Cakić celo sam odprl škatlico tablet kamager za igralca, kar naj bi kazalo, da se je tedaj še strinjal s spolnim odnosom. Cakića bodo na sojenju nedvomno soočili s temi njegovimi zgodnjimi izjavami. Izvedeli pa smo še, da naj bi se njegovo preganjanje Tiča po stanovanju z nožem v roki dogajalo dlje časa, menda celo pol ure, bilo je veliko krvi vse naokoli.