Potonila pletna

FOTO: Drama na Bledu, v ledeno vodo padlo več korejskih turistov

S.R./STA
2. 2. 2018, 09.59
Posodobljeno: 2. 2. 2018, 12.02
Deli članek:

Na Blejskem jezeru je okoli 9. ure potonila pletna z desetimi potniki.

STA
Območje, kjer se je prevrnila pletna s korejskimi turisti.

Z njo so se želeli peljati korejski turisti in ena državljanka Nizozemske, a se je zataknilo že na začetku, ko so pletno potisnili v vodo. Vsi so varno na bregu, nekaterim so zaradi podhladitve nudili zdravniško pomoč, je dejal vodja kranjske izpostave uprave za zaščito in reševanje Robert Skrinjar.

Da nihče ni življenjsko ogrožen in da pletnar ni bil pod vplivom alkohola, pa so sporočili s Policijske uprave Kranj.

STA
Območje, kjer se je prevrnila pletna s korejskimi turisti.

Nesreča se je zgodila blizu obale, v delu jezera, imenovanem Mlino. Po zdajšnjih informacijah sta dva potnika padla v vodo pri tem, ko sta želela potisniti pletno z drugimi potniki v jezero. Ker so ju drugi potniki hoteli rešiti in so šli vsi na eno stran pletne, se je ta prevrnila na eno stran in zajela vodo. Nato je potonila do vodne gladine, ni pa se potopila na dno jezera, je pojasnil Skrinjar.

Vse potnike so prepeljali na breg, potapljači pa so nato še pregledali, ali je v vodi ostal še kdo. Po Skrinjarjevih besedah sta imela težave zaradi mrzle vode predvsem potnika, ki sta padla v vodo. Po podatkih agencije za okolje ima voda v blejskem jezeru 4,5 stopinje Celzija, na Bledu pa sicer že od jutra močno sneži.