Zločin v lokalu Pržan

Bojana naj bi v umor ga gnal narcistični bes

S.S:/Novice Svet24
30. 1. 2018, 20.00
Posodobljeno: 30. 1. 2018, 21.49
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje Bojanu Kajfežu, obtoženemu umora Petre Kramberger.

Samo Strel
"Spomnim se, da je vstala, se prijela za trebuh in padla. Ne spomnim se števila strelov, pištola je bila naenkrat prazna,« je v zagovoru dejal obtoženi Kajfež.

Po mnenju sodne izvedenke psihologije dr. Sanje Šešok obtoženi Bojan Kajfež trpi za narcistično motnjo, v zločin pa ga je gnal tako imenovani narcistični bes.

Osebe z narcistično motnjo so sicer željne pohval. Ko jih nekdo hvali in poveličuje, ga malikujejo in idealizirajo. Kritika, čeprav konstruktivna, pa jim tako zamaje samozavest, da se malikovanje sprevrže v bes. Narcisoidni bes je Kajfežu zameglil možnost obvladovanja in razumevanja, vendar ne bistveno. Tudi izvedenka psihiatrične stroke dr. Bojana Avguštin Avčin meni, da je bil obtoženi v kritičnem času povsem pri sebi. Spomnimo: po navedbah iz obtožnice je Kajfež 17. aprila v klubu Pržan na mamo dveh otrok streljal iz maščevanja, ker ji je posodil 21.000 evrov, ki bi mu jih morala vrniti v enem letu, pa mu jih ni. Zgolj posmehovala se mu je in ga provocirala, da denarja ne bo več videl, zaradi česar se je znašel v težkem finančnem položaju, saj mu je grozil celo rubež hiše. Sklep o izvršbi je dobil le nekaj dni pred očitanim mu umorom.

Njuno razmerje je skrhala droga

Kajfež je v zagovoru povedal, da sta s Krambegerjevo postala prijatelja, saj ji je po ločitvi pomagal, da se je postavila na noge, ona pa njemu, ko mu je umrla žena. Potem sta začela še poslovno sodelovati, razmerje pa se je začelo krhati, ko je v njeno življenje vstopil kokain. Bar Papillon za Bežigradom sta skupaj odprla februarja predlani, že maja pa je ugotovil, da je s Krambergerjevo »nekaj narobe«.Takrat je začela razmerje z Mladenom J. Kot trdi, je ves dobiček šel za droge, alkohol in mamilaške dolgove, tako da sta bila lokal decembra primorana zapreti. Kmalu pa sta se spet poslovno ujela, saj mu je obljubila, da se bo nehala drogirati in da bo spet postala odgovorna. Toda zgodba iz Papillona se je začela v Pržanu ponavljati, Kajfež pa je zaradi njene neodgovornosti začel dobivati obiske »sivih likov«.

Mirko Vorkapič
V času streljanja so bili na vrtu lokala tudi gostje, vendar nihče ni bil ranjen, je pa ena od krogel prestrelila torbico obiskovalke, zato je Kajfež obtožen tudi povzročitve splošne nevarnosti.

Streljal v strahu za lastno življenje?

Pred odprtjem Pržana sta namreč sklenila ustni dogovor, da se bo Kajfež iz posla umaknil, lokal pa prepustil njej, če se bo v enem letu očistila droge. Pa se ni. »Izgini, sicer bom poklicala svojo kompanijo,« mu je menda zabrusila, ko je kritičnega dne pristopil do nje, da bi se pogovorila o lastništvu oziroma dolgovih. Obtoženi je sedel nazaj za svojo mizo, čez kakšno minuto pa sta se spet ujela s pogledi, Krambergerjeva je v rokah držala tudi telefon ... »Spomnim se, da je vstala, se prijela za trebuh in padla. Ne spomnim se števila strelov, pištola je bila naenkrat prazna,« je povedal že ob začetku sojenja.

Glavna obravnava z zasliševanjem prič, ki jih je predlagal Kajfež ter bodo povedale kaj več o odnosu med obtoženim in umorjeno, se bo nadaljevala 12. februarja.