Kriminal

Četnik ubil Bosanaca, ker je ta žalil njegovo ljubimko

R.T.
6. 1. 2018, 20.42
Posodobljeno: 6. 1. 2018, 21.19
Deli članek:

Razkrite so podrobnosti umora, ki je 27. decembra zjutraj presenetil prebivalce Kosovske Mitrovice.

Mića Urošević - Četnik

Srbski kriminalec Mića Urošević, podzemlju znan pod vzdevkom Četnik je svojega prijatelja in šefa kriminalne združbe Dejana Steljića, znanega tudi kot Deki Bosanac, umoril, ker naj bi ta žalil njegovo ženo.

Telo Bosanaca je bilo najdeno 27. decembra zjutraj v naselju Bošnjačka Mahala v Kosovski Mitrovici. Ugotovljeno je bilo, da je bila žrtev ustreljena v trebuh, napadalec pa je bil prijet nemudoma. Kasneje je policija ugotovila še, da je napadalec, ki se je izdajal za Dejana Perovića, v resnici Mića Urošević, stari znanec srbske policije, ki ji je uspešno bežal že zadnja štiri leta. Urošević je namreč že bil obsojen umora, za kar je dobil 20 let zaporne kazni, ki pa je nikoli ni odsedel.

V času kaznivega dejanja sta bila osumljenec in žrtev pod vplivom alkohola. Osumljenec je na obravnavi povedal, da sta bila s Steljićem v baru, kjer sta veliko pila, Steljić pa je brez razloga začel žaliti žensko, s katero je bil Urošević v odnosu. Osumljencu je bilo dosti in je po lastnih besedah bar zapustil, a ga je kriminalni prijatelj lovil po mestu in ga dohitel v bližini hiše, kjer je osumljeni prebival, ter tam nadaljeval z banalnim prepirom.

Po trditvah osumljenca, ta prijatelja ni hotel ubiti, ustrelil pa je, ker se je hotel obraniti njegovega napada. Steljić je od strelne rane umrl.

Pokojni Dejan Steljić - Deki Bosanac