Nezgode na belih strminah

Med skokom se je huje poškodoval

G.G.
22. 12. 2017, 09.08
Posodobljeno: 22. 12. 2017, 09.10
Deli članek:

Smučarska sezona je že nekaj časa v polnem razmahu in že imam nekaj hujših nezgod.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Včeraj so na gorenjskih smučiščih zabeležili dve poškodbi. Na Starem vrhu si je smučarka ob padcu poškodovala nogo, na Voglu pa se je smučar med izvedbo skoka huje poškodoval v snežnem parku, poroča PU Kranj. Poškodovanega so odpeljali v ljubljanski klinični center.

Kaj pa kažejo številke? Od začetka decembra so gorenjski policisti na številki 113 sprejeli sedem obvestil o nesrečah smučarjev. Prvi vikend so policisti obravnavali štiri nesreče. V eni je smučar drugemu zapeljal čez smuči. Slednji je padel in se poškodoval; v drugi so policisti obravnavali trk med dvema smučarjema; v še dveh nesrečah pa sta smučarja padla sama in se poškodovala. Prejšnji vikend se je deskar poškodoval med izvajanjem akrobacij v snežnem parku na smučišču. 

V lanski smučarski sezoni so gorenjski policisti obravnavali 89 nesreč smučarjev z različno hudimi telesnimi poškodbami. V večini nesreč je šlo za padce smučarjev in trke med smučarji. V nesrečah je bilo 36 udeležencev mlajših od 18 let – v večini primerov so smučarji padli sami, pretežno so bili lahko telesno poškodovani.