Mladi morilci

FOTO: Mati še vedno ne ve, da je v požigu izgubila tri otroke

R.T.
12. 12. 2017, 19.39
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 20.01
Deli članek:

V ponedeljek je v britanskem okraju Salford prišlo do grozljivega zločina, v katerem so življenje izgubili trije otroci, mati in njena hčerka pa se še vedno borita za življenje.

Facebook
8-letni Brandon in 7-letna Lacie sta umrla v bolnišnici.

Facebook
Življenje je izgubila tudi 14-letna Demi.

Družinsko hišo v Salfordu na širšem območju Manchestra so v ponedeljek zgodaj zjutraj zajeli ognjeni zublji. 35-letna Michelle Pearson in njena komaj tri leta stara hčerka Lia se v bolnišnici še vedno borita za življenje, medtem ko grozljivega dogodka niso preživeli njeni 14, 8 in 7 let stari otroci Demi, Brandon in Lacie. Michellin 16-letni sin Kyle je skupaj s 16-letnim prijateljem Bobbyjem uspel zbežati iz goreče hiše.

Hudo poškodovana mati, ki leži v bolnišnici, še vedno ne ve, da so ji v grozljivem napadu umrli trije otroci. Njeno zdravstveno stanje naj bi bilo namreč preslabo, da bi ji sporočili še to srce parajočo novico.

Facebook
Michelle je še vedno v kritičnem stanju.

Organi pregona so potrdili, da je bil požar posledica načrtnega dejanja, v povezavi s katerim so že aretirali pet oseb. Požiga so osumljeni 18, 20 in 23 let stari fantje ter 20-letno dekle. Zaradi suma, da je morilcem pomagal, pa so pridržali še 24-letnega fanta.

Zverinski mladostniki so v hiši podstavili tri žarišča, medtem ko je družina spala. Z bencinom so polili dimnik, vrata in okno v pritličju ter jih prižgali. Pekel je tako hitro zajel obe nadstropji, družina pa ni imela kam ubežati. Kot poroča časnik Manchester Evening News, to naj ne bi bil prvi poskus požiga tega družinskega domovanja, policija pa naj bi družino obiskala komaj tri ure pred tragedijo.

Profimedia
Na kraju tragedije so že položili cvetje.