Dva mrtva pri Šentvidu ob Glini

FOTO: Grozljiva nesreča: Prevračali so se, nato pa jih je katapultiralo 20 metrov v zrak

R.T.
15. 10. 2017, 15.42
Posodobljeno: 15. 10. 2017, 16.04
Deli članek:

Včeraj malo po 20. uri se je pri Šentvidu ob Glini na avstrijskem Koroškem pripetila grozljiva prometna nesreča, v kateri je posredovalo kar osem gasilskih vozil ter 40 gasilcev. Življenje sta izgubili dve osebi.

Feuerwehr St. Donat
V vozilu sta ostala ukleščena 29 in 22 let stara fanta.

Hudo prometno nesrečo pri Šentvidu ob Glini je povzročil 29-letni voznik iz Celovca, sicer državljan Bosne in Hercegovine. V blagem levem ovinku je izgubil oblast nad vozilom ter z veliko hitrostjo zdrsel s cestišča na travnik, se začel prevračati, dokler se ni zaletel v strmino pod nadvozom, kjer ga je ob trku katapultiralo približno 20 metrov v višino, poroča avstrijska policija. Vozilo je nato na kolesih pristalo kar na cestišču tik pred začetkom mostu.

LPD Kärnten
Prometna nesreča pri Šentvidu ob Glini.

Med prevračanjem je iz vozila padel 23-letnik iz Celovca, ki je sedel na zadnjih sedežih. Hudo poškodovan je pristal na manjši strmini ob nadvozu, vendar je nato v kliničnem centru v Celovcu umrl. 29-letni voznik in 22-letnik iz Beljaka, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, sta ostala ukleščena v vozilu. Gasilci so po hudih naporih oba izvlekli iz zverižene pločevine, vendar 29-letnemu bosanskemu državljanu niso uspeli več pomagati. Mladenič iz Beljaka, ki je bil v kritičnem stanju, je pristal na urgenci.

Na prizorišču grozljive nesreče je bilo poleg 40 pripadnikov gasilskih brigad in reševalcev prisotnih tudi osem policistov.

LPD Kärnten
Prometna nesreča pri Šentvidu ob Glini.

LPD Kärnten
Prometna nesreča pri Šentvidu ob Glini.