Pošastno

15-letnik posilil in oropal 84-letno ženico

R.T.
15. 10. 2017, 14.02
Posodobljeno: 10. 4. 2023, 17.51
Deli članek:

V avstralskem mestu Perth so prijeli 15-letnika, ki je vlomil v dom takrat speče 84-letnice, jo posilil in nato še oropal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nočni mir starejše gospe v mestu Perth na zahodu Avstralije je v petek z vlomom v stanovanje prekinil komaj 15-let star zlikovec, poroča policija. Ta je 84-letnico zagrabil in porinil na tla, kjer jo je nato spolno napadel. Da bi odstranil morebitne dokaze in sledi svoje DNK, je žrtev nato prisilil, da se je umila, nakar se je podal na plenilski pohod po domovanju.

Ženica, ki sicer živi sama, je v napadu utrpela hujše telesne poškodbe, zaradi travmatične izkušnje pa je še vedno v precejšnjem šoku, čeprav so jo iz bolnišnice že izpustili.

Policija v Perthu je v povezavi s krutim napadom danes prijela 15-letnega osumljenca, medtem ko forenzični strokovnjaki v lovu na sledi DNK še vedno prečesavajo prizorišče napada.

»Kar zadeva njeno dobrobit, lahko povemo, da je žrtev glede na travmatično izkušnjo v dobrem stanju. To zadevo si želimo rešiti v najkrajšem možnem času, da jo lahko ona in njena družina pustijo za sabo,« je za ABC news povedala višja policijska uslužbenka Rulan Carr.