Spektakularna nesreča

FOTO: 78-letnik pri Volšperku prevaral smrt: vozilo pokopala toča zidakov

S.R.
14. 10. 2017, 14.37
Deli članek:

Včeraj popoldne se je v bližini Volšperka na avstrijskem koroškem pripetila spektakularna prometna nesreča, ko se je prekucnil tovornjak, do vrha naložen z zidaki.

Freiwillige Feuerwehr Reichenfels
Odnesel jo je brez praske.

Tovornjak, poln zidakov, se je prevrnil na cesti v bližini Reichenfelsa pri Volšperku, pri tem pa se je na nasproti vozeče vozilo vsula »toča zidakov,« poroča avstrijski Kronenzeitung. 78-letni voznik je kot po čudežu ostal nepoškodovan.

40-letni voznik tovornjaka iz Murtala je izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar se je tovornjak ob stikom z robnikom kolesarske poti prevrnil na bok. Nasproti vozeči 78-letni upokojenec se ni uspel pravočasno odzvati, njegovo stopalo je bilo še toliko gibčno, da je preprečil neposredno trčenje, rokam, ki so držale volan, pa so se že poznala leta. Z avtomobilom vred je ostal pokopan pod zidaki. Upokojenec jo je na srečo odnesel brez praske in s tem za nedoločen čas prevaral smrt.

Na obeh vozilih je nastala znatna materialna škoda, na kraju nesreče pa je posredovalo kar 17 pripadnikov gasilske brigade Reichenfels.

Freiwillige Feuerwehr Reichenfels
Gasilci so posledice nesreče hitro počistili.