Smrt 66-letnega voznika

FOTO: Če bi upošteval omejitev, se tragedija verjetno ne bi zgodila

Gabrijel Toplak
11. 10. 2017, 11.30
Deli članek:

Policija še ugotavlja, kdo je voznik avtomobila z nemško registracijo; v hrvaških dokumentih je imel kot prebivališče navedeno Rogoznica v šibeniško-kninski županiji.

PGD Ptuj
Poškodbe so bile usodne za nemškega voznika rdečega Suzukija.

V noči na torek, nekaj pred 3. uro ponoči, je kakšna dva kilometra pred mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, v kraju Stanošina v občini Podlehnik, močno počilo. Prišlo je do prometne nesreče, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila znamke Suzuki, 66-letni nemški državljan.

PGD Ptuj
Čelno trčenje je bilo silovito.

Na cestah na območju PU Maribor je letos v 14 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi, v primerljivem obdobju lani pa v 17 prometnih nesrečah 19 ljudi.

Pomočnik komandirja mariborske prometne policije Janko Zrnko je dejal, da je voznik osebnega avtomobila vozil proti mejnemu prehodu, ko je pri kraju Stanošina zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo desno ob cesti. »Njegovo vozilo je odbilo na nasprotno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozeči vlačilec turških registrskih oznak. Ob trčenju je osebno vozilo zagorelo, voznik pa je v njem umrl. Po ugotovitvah policije je nesrečni voznik umrl že po trčenju, saj so gasilci posredovali zelo hitro in požar pogasili, še preden bi ogenj zajel avtomobil v celoti. Moški je bil v vozilu sam, voznik in sopotnik v turškem vlačilcu pa sta nepoškodovana,« je pojasnil Zrnko. Nesreča se je zgodila na delu ceste, kjer je postavljena začasna ograja zaradi gradbenih del, ki je tam prav zaradi zagotavljanja varnosti prometa. Do nesrečnega dogodka ob upoštevanju omejitve hitrosti na 50 kilometrov na uro po njegovih besedah zagotovo ne bi prišlo.

PGD Ptuj
Voznik in sopotnik v tovornjaku nista bila poškodovana.