Sin zbežal

Mrtvo mater dve leti skrival zaradi nemške pokojnine?

G.G.
4. 10. 2017, 11.37
Posodobljeno: 4. 10. 2017, 12.35
Deli članek:

Med čiščenjem pogorelega stanovanja na Reki so odkrili truplo starejše ženske.

STA
Fotografija je simbolična

V ponedeljek, osem dni po požaru stanovanja na Ulici Tina Ujevića, so upravitelji zgradbe čistili prostore. Pod kupom smeti in odej so našli truplo. Izkazalo se je, da gre za upokojeno 70-letno M.U., ki je v stanovanju živela skupaj sinom Fabianom. Ta je po požaru izginil kot kafra, policisti domnevajo, da v Nemčijo, kjer je, tako kot njegova mati, nekaj časa živel.

Starko pa niso v onostranstvo ponesli ognjeni zublji. Po naravni poti je izdihnila že najmanj pred dvema letoma, poroča reški Novi list. Zakaj bi torej sin mrliča skrival v stanovanju? Sosedje domnevajo, da ga je premamila nemška pokojnina, ki jo je prejemala njegova mati.

42-letni sin Fabian je bil po ocenah sosedov vetrnjak, delomrzneš, oseba, ki je često posegala po alkoholu in drogah. Zato se je bliskovito razširila govorica, da je kar sam podtaknil požar, saj naj bi se bal, da se je razvedelo za njegovo prevaro.

Po drugi strani se poraja vprašanje, kako je mogoče, da pristojne službe niso ugotovile, da je M.U. umrla že pred najmanj dvema letoma. Del odgovora tiči v prepričljivosti sina, ki je uradnikom natvezil, da je mati odšla na daljši obisk v rodno vas v bližini Karlobaga. In ker ni nihče konkretno preveril, kje se nahaja M.U., je še naprej prejemala pokojnino, ki jo je koristil njen sin.