Roparska tatvina

Trem dekletom odnesel dve torbici in se z njimi še ruval

T.L.
3. 10. 2017, 15.35
Posodobljeno: 3. 10. 2017, 15.40
Deli članek:

Moškega je policija kmalu prijela.

Dolenjski list
Fotografija je simbolična.

V ponedeljek so ob 15.35 uri policisti sprejeli obvestilo o drzni tatvini v središču Nove Gorice. Ugotovili so, da je moški pristopil do mize enega od gostinskih lokalov, kjer so sedela tri dekleta, in pograbil dve odloženi ženski torbici. Po storjenem kaznivem dejanju je zbežal, takoj za njim pa so stekle tudi dekleta in ga kmalu dohitele.

Oškodovanki sta želeli nazaj svoji torbici, vendar jima to ni uspelo, zato je med njimi prišlo celo do prerivanja. Storilec je zoper eno oškodovanko uporabil silo in jo je odrinil, da je padla po tleh. Pri padcu na srečo ni utrpela telesnih poškodb.

Z glasnim kričanjem je dekletom uspelo na pomoč priklicati dva še neznana moška, zato je storilec na njuno zahtevo torbici pustil na kraju in zbežal neznano kam.

Policisti so takoj po obvestilu začeli izvajati vse ukrepe, da bi izsledili storilca kaznivega dejanja in že ob 16.15 uri na Bevkovem trgu v centru mesta izsledili 44–letnega moškega, ki ga policisti sumijo storitve opisanega kaznivega dejanja. Z njim so v policijskih prostorih opravili zaslišanje.

O primeru so obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica bodo omenjenega 44-letnega osumljenca, sicer starega znanca policije, kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.