Sojenje

Silili naj bi jo v prostitucijo

Gabrijel Toplak
3. 10. 2017, 20.45
Deli članek:

Obtoženi Ana Šišić in Snježana Djurić naj bi oškodovanko, o tem je tožilstvo prepričano, ustrahovali. Grozili naj bi ji, da jo bosta tudi pretepli.

Gabrijel Toplak
Obtoženi Zumber Shala se s tožilstvom ne želi pogoditi.

Na zatožno klop mariborskega okrožnega sodišča so včeraj na predobravnavnem naroku sedli Zumber Shalo, Skender Karimani, Ana Šišić in Snježana Djurić, ki jih obtožnica bremeni izkoriščanja prostitucije oškodovanke. Mileno Zapalač je zastopal njen odvetnik, sodnica Barbara Nerat pa je za Vajidina Karimanija in Dragomila Thora Kraljevskega zaradi njune odsotnosti drugi predobravnavni narok razpisala čez teden dni.

PRISILJENA V SPOLNE USLUGE

Kot je prebrala obtožnico okrožna državna tožilka Maja Rihterič, je Kraljevski, ki je imel vzdevka Drago in Frenki, oškodovanko 23. marca 2012 prepeljal iz Zagreba v Slovenijo in jo izročil Šišičevi. Slednja naj bi z Djurićevo pozneje določala ceno tovrstnih storitev in posredovala pri izkoriščanju prostitucije oškodovanke, ki je morala po navodilih Djurićeve proti plačilu večkrat nuditi spolne usluge. V prostitucijo naj bi jo sili tudi z grožnjami, da jo bosta pretepli. Vajidin Karimanij je posredoval pri njeni prodaji Skenderju Karimaniju, ki jo je za neugotovljeno vsoto prodal še Shaliju, ta pa jo je odpeljal do Zapalačeve. Oškodovanko je za tri dni namestila v stanovanju na Cesti proletarskih brigad v Mariboru, kjer je morala po navodilih Shale in Zapalačeve, ki je določila ceno, za plačilo nuditi spolne usluge.

IZLOČITEV PRISLUHOV IN PREDSEDNICE SENATA

Pred sodnico je prvi stopil Shala, ki mu je tožilka Rihteričeva takoj ponudila eno leto in tri mesece zapora, če bo priznal krivdo. »Nisem kriv,« je odgovoril, medtem ko je njegov zagovornik sodišču predlagal iz spisa izločitev vseh prikritih prisluhov, ki bi jih morali po njegovih besedah uničiti že v fazi preiskave. »To se ni zgodilo niti po izteku dveletnega roka, zato zahtevamo tudi izločitev predsednice senata,« je dejal in kot pričo predlagal še zaslišanje Martine Botoškove, ki je bila, kot pravi, prisotna v času prevoza oškodovanke v Slovenijo.

ZASLIŠANJE PLESALK

Krivdo so v nadaljevanju naroka zavrnili zagovornik Zapalačeve, Šišićeva in Djurićeva. Upokojena Šišićeva je denimo sodišču dejala, da izpodbija vse navedbe iz obtožnice in se strinja z odvetnikom, ki je za nadaljevanje sojenja predlagal zaslišanje nekdanjih plesalk iz bara v Krškem. »Obe sta bili zaposleni pri obdolženi in lahko potrdita, da v Krškem ni bilo nobenih dogovorov in siljenja v prostitucijo,« je bil neposreden zagovornik Ane Šišić.