Top flop tedna

V sosedovo fasado zalučala jajce

S.S.
2. 10. 2017, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Na mejnem prehodu Sočerga so policisti državljanu Nemčije zasegli bodalo na vzmet in ga oglobili.

9 Z deponije lesa v Prestranku je nekdo ukradel devet kubičnih metrov hlodovine. Škode je za 1300 evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Ljubljanske policiste je občan obvestil, da v Mednem ob cesti stoji golf, za volanom pa je moški, ki deluje očitno pijan. Policisti so moškega izsledili na vožnji, alkotest pa mu je nameril 1,22 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper pijančka sledi obdolžilni predlog.

70 kompresorjev zavrženih hladilnikov je v neznano izginilo na Serminu.

6 Na Mestni občini Koper so prejeli kuverto, iz katere se je usul bel prah, za katerega pa se je izkazalo, da ni nevaren za življenje in zdravje ljudi.

5 Na Serminu so iz zbirnega centra ukradli 70 kompresorjev zavrženih hladilnikov.

4 Pred lokalom v Sežani je pijan 51-letni domačin teroriziral goste in zaposlene z imitacijo pištole. Policisti so mu igračko zasegli, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

3 Na Polzeli so policisti obravnavali drzno tatvino pice. Dostavljavca sta na parkirnem prostoru pred Mercatorjem pričakala dva moška, med plačevanjem s ponarejenim bankovcem pa sta mu pico na silo odtujila. Policisti storilca še iščejo.

2 Mariborski policisti preiskujejo kaznivo dejanje goljufije. Na Glavnem trgu sta do 64-letnice pristopila neznanca. Eden ji je med pogovorom dejal, da je na tleh našel zlato verižico. Oškodovanko je nato z zgodbo, da se je za prodajo že dogovoril z nekim likom, in sicer za 4000 evrov, prepričal, da mu je za verižico izročila 600 evrov. Verižica kajpak ni bila zlata, ampak iz nič vredne rumene kovine.

1 Policiste je poklical občan iz okolice Kamnika in prijavil, da mu soseda v hišo meče jajca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je soseda prijavitelja v fasado stanovanjske hiše dejansko vrgla jajce. Materialna škoda ni nastala. So pa na kraju policisti z obema opravili razgovor in kršiteljici izdali plačilni nalog.