Ni želel v zapor

Danijela so ubili, tik preden bi razneslo granato

U.K.
2. 10. 2017, 20.15
Deli članek:

Tako jim je uspelo rešiti njegove talce in preprečiti hujšo katastrofo.

Profimedia
Specialna enota je vdrla v hišo, ko je Danijel vlekel varovalo iz bombe.afija je simbolična.

Srbska policija je ubila 32-letnega Danijela Jovanovića, za katerim je bila razpisana tiralica. Danijel bi namreč moral oditi na prestajanje kazni (podrobnosti o kazni še niso znane), poleg tega je prek družbenih omrežij grozil, da bo odšel na policijsko postajo v Kraljevem in se razstrelil.

Policija je Danijela odkrila v bližini avtobusne postaje v Kraljevem. Ko so policisti pristopili k njemu, je iz žepa potegnil ročno granato in začel groziti, da jo bo odvrgel. Nato je zbežal k svoji prijateljici v naselju Ribnica in jo vzel za talko, poleg nje pa je bilo v stanovanju še deset ljudi, ki jih je prav tako vzel za talce. Policija je sporočila, da so bili med njimi tudi otroci. Na kraj sta hitro prišla protiteroristična enota in pogajalec. Danijela so poskušali pregovoriti, da bi se predal, a zaman. Proti jutru naj bi Danijel po informacijah policije prijel za varovalo na granati, da bi ga izvlekel, a so ga člani protiteroristične enote ustrelili.

»Zagotovo bi bilo več mrtvih, če bi samo za trenutek oklevali,« je dejal neimenovani vir iz srbske policije. »Stal je pred posteljo in začel počasi vleči varovalo iz bombe. Takrat so specialne enote vdrle v stanovanje in ga ustrelile. Prepričan sem, da bi izvlekel varovalo in ubil marsikoga v stanovanju,« je povedal vir. Danijel je umrl zaradi strela v glavo. »Pripadniki protiteroristične enote so zelo dobro pripravljeni na takšne situacije, pripravljeni so reagirati s smrtonosno silo, da zaščitijo druge in sebe,« je dodal neimenovani policijski vir.