Nezavarovan železniški prehod

FOTO: Nesreča na tirih: 28-letni domačin ni ustavil pri "stop" znaku

G.G./STA
17. 8. 2017, 13.32
Posodobljeno: 17. 8. 2017, 13.41
Deli članek:

Policija je pojasnila, kako je prišlo do nesreče na nezavarovanem železniškem prehodu v Bistrici ob Dravi pri Rušah.

STA
Razbitine avtomobila 28-letnika, ki je neprevidno zapeljal na nezavarovan železniški prehod.

Pisali smo, da sta nekaj po 9. uri trčila motorno vozilo za posebne železniške namene, ki je vozilo iz Ruš proti Mariboru, in osebno vozilo.

V trčenju je življenje izgubil 28-letni domačin, ki je tedaj peljal po lokalni makadamski cesti čez nezavarovan železniški prehod iz smeri Bistrice ob Dravi proti domu.

"Ko je pripeljal v neposredno bližino železniškega prehoda, ki ni varovan z zapornicami, temveč samo z znaki, pri znaku stop ni ustavil, temveč je prečkal prehod v trenutku, ko je z njegove leve strani pripeljalo železniško vozilo za posebne namene. Železniško vozilo je s sprednjim desnim delom silovito trčilo v sprednji levi del osebnega avtomobila, ki ga je nato odbilo izven vozišča. Žal je voznik v nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl," je povedal pomočnik komandirja postaje prometne policije Maribor Anton Vinko.

V vozilu za posebne železniške namene so bili v času nesreče štirje delavci, ki niso utrpeli poškodb. Tudi voznik tega vozila ni bil poškodovan.

Gabrijel Toplak
Nesreča se je pripetila na nezavarovanem železniškem prehodu v Bistrici ob Dravi.

Zaradi dogodka je bila železniška povezava na tem mestu za nekaj časa prekinjena, po odstranitvi posledic trčenja pa naj bi vlaki ponovno vozili po ustaljenem voznem redu.

Dodatne podrobnosti o nesreči pa lahko preberete v jutrišnji izdaji časnika Novice Svet24.